PROIZVOĐAČI

»

SALOMON

30.09.2012.      

Autor: Goran Vukelić

Ustupio: Salomon Austria GmbH
info_cro@salomon-sports.com
www.salomon-sports.com

 

Salomon 24 Hours (12/13)

Stari znanac provjerenih kvaliteta.

Testirani model: 170 cm, r = 15.1 m
Sidecut: 119-72-103
Dostupne visine: 154, 162, 160, 178 cm

 

-.--.-Salomon 24 Hours je jedna od rijetkih konstanti u skijaškom svijetu koji se inače kontinuirano trudi zadiviti kupce novim, boljim, bržim i upravljivijim skijama, pa makar se u većini slučajeva radilo o otkrivanju "tople vode". Nasuprot svoj toj gunguli oko nove "the" skije, stoji spomenuti 24 Hours. Samozatajno iz prikrajka čeka svoju priliku, nepromijenjen već barem četiri godine koliko ga mi susrećemo na testovima.

Riječ je o, prema navodima francuskog proizvođača, skiji koja svoju ideju crpi iz popularne auto utrke 24 sata Le Mansa. Poput superautomobila koji se tamo natječu, tako je i ova skija izdržljiva i brza. Dizajn je praktički nepromijenjen unazad nekoliko godina, te se već može govoriti o svojevrsnoj prepoznatljivosti modela (ili nemaštovitosti dizanjera?).

Pod bijeli je oklop "spakiran" dobar dio Salomonove vrhunske tehnologije pa tako tu nalazimo punu drvenu jezgru ojačanu duplim titanskim slojem uobličenu u sendvič konstrukciju. Za prigušivanje vibracije brinu se slojevi gume uzduž rubnika u kombinaciji s titanskim šipkom uzduž skije. Vezovi su standardni Protrak Z12. Unatoč svim ovim tehnološkim dosjetkama, 24 Hours se ne nalazi na vrhu Salomonove klase "on-piste" skija, već u sredini.

Tako ga treba i promatrati, kao vrlo dobru rekreativnu skiju koja traži angažman nešto veći od prosječnog. Skiji treba "stisnuti gas" da bi na površinu isplivale njezine prednosti, no opet, noga na gasu ne smije biti preteška jer dolazi do proklizavanja. Prebacivanje s rubnika na rubnik nije prezahtjevno, ali treba malo "ušaltavanja" dok ne srastete sa skijom. U jurnjavi pravcem ne pokazuje znakove slabosti sve dok ne prekršite spomenuta brzinska ograničenja. Veseli što se lijepo dadu izvesti i širi i uži zavoji, pa to navodi na pomisao da ovu skiju zbilja možete voziti 24 sata.

Pri tom treba izbjegavati skretanja u svjež ili dubok snijeg, kao i popodnevne nakupine mokrog proljetnog snijega. Iako struk od 72 mm prema nekadašnjim mjerilima i nije baš uzak, za sve osim ispeglane staze ovaj Salomonov model jednostavno nije.

Salomon 24 Hours je sigurna ulaznica u svijet natjecateljskih skija. Nakon sezonu-dvije skupljanja prakse na njoj, bit ćete spremni za korak više. Vrlo je vjerojatno da ćete je u tome periodu zavoljeti i nastaviti koristiti jer nudi privlačnu lakoću skijanja. Pogotovo bi se u njoj mogle naći sportski nastrojene i iskusne skijašice kojima bi ovo mogla biti idealna skija za jurnjavu uređenim pistama.

-.--.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 16987
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr