SKIJALIŠTA

»

ITALIJA

16.05.2012.      

Autor: Goran Vukelić 

Francuzi preuzeli Bardonecchiju

Promjena u vlasničkoj strukturi talijanskog skijališta.

Kraj skijaške sezone 2011/12 označio je istodobno i promjenu u vlasničkoj i upravljačkoj strukturi Bardonecchije. Talijansko skijalište je prešlo u ruke Francuza, točnije grupacije Labellemontagne koja je preuzela većinski vlasnički paket u Colomionu, tvrtci što je dosad upravljala Bardonecchijom.

Labellemontagne je grupacija koja upravlja s devet skijališta u Francuskoj, a Bardonecchiju su odabrali kao novu akviziciju zbog: "...toga što je lako dostupna, ima preko stotinu godina tradicije u zimskom turizmu te imaju jedinstveni snowboard park kojeg namjeravamo dalje razvijati."

Bardonecchija se proteže na dva odvojena lokaliteta s ukupno 100 km skijaških staza. Nalazi se tik uz autocestu što spaja Torino i Lyon, uz granicu s Francuskom. Jedino je skijalište u Europi koje ima olimpijski halfpipe, što je ostavština Zimskih olimpijskih igara što su se ovdje održale 2006. Unatoč tome, dobar dio skijaških žičara još uvijek vapi za modernizacijom, pa će francuska financijska injekcija zasigurno dobro doći.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 253669
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr