SKIJALIŠTA

»

ITALIJA

14.02.2013.      

Autor: Goran VukelićNapomena: Cijene su važeće za sezonu 2012/13.  

Pinzolo

Skijalište s 30 km staza dobilo je na značaju povezivanjem s Madonnom di Campiglio.

Pinzolo
Službene stranice: link
Web-cam: link
udaljenost od Rijeke 470 km
udaljenost od Zagreba 605 km
 

Nakon desetljeća planova, pregovora, kretanja i odustajanja, talijansko je skijalište Pinzolo 2011. konačno dočekalo ostvarenje davnog plana – povezivanje sa susjednom Madonnom di Campiglio. Time je ovo relativno malo skijalište u Val Rendeni dobilo na značaju budući da je sada dio 150 km velikog skijaškog kompleksa Folgarida/Marilleva – Madonna di Campiglio – Pinzolo.

Sam Pinzolo broji 30 km staza pa je jasno otkuda potreba za spajanjem. Poveznica je ostvarena troetapnom kabinskom žičarom bez direktnog spajanja staza, ali i ovako skijaši mogu ugodno i udobno s Pinzola prijeći na ostatak kompleksa. Dobar dio skijaša iz Folgaride/Marilleve se odlučuje na put u suprotnom pravcu, prema Pinzolu, a razloga ima dosta.

Goran Vukelić-.--.-

Pinzolo je, naime, unatoč nevelikom broju staza zanimljivo skijalište. Smješteno je na jednom brdu, kompaktno je i nudi dobru zabavu naprednijim skijašima. Naravno, kao i ostatak skijališta u blizini, obiluje prekrasnim vidicima na okolne Dolomite. Vrh skijališta, Doss del Sabion, nalazi se na 2.100 m n/m i otuda je stazama moguće krenuti prema Madonni di Campiglio ili prema predjelu zvanom Tulot. Do samog mjesta Pinzolo se ne može doći na skijama već isključivo žičarom.

Pažnju privlači crna staza od vrha skijališta do Tulota, dugačka oko 4 km. U svom središnjem dijelu ima izraženiju strminu, a dobra stvar je što je nevješti skijaši izbjegavaju pa podloga ostaje nerazrovana i poslijepodne. Većina će, pak, više uživati krene li s vrha skijališta prema Madonni crvenom stazom dugačkom oko 5,5 km. Ona s golog vrha vijuga pokraj malenog snowparka, prolazi kroz rijetku šumu i nudi priliku za vježbanjem širokih carving zavoja. Još je bolja po tom pitanju crvena staza Brenta. To je posljednja staza prema žičari koja vodi do Madonne pa je zbog pomalo zabačenog položaja tih 2,5 km uvijek gotovo prazno za bezbrižno skijanje.

Goran Vukelić-.--.-

Za početnike je predviđeno nekoliko plavih staza nakon što se kabinskom žičarom skijaši dignu iz Pinzola na snijeg. No, za prve dječje korake možda su bolje lako dostupne staze u podnožju Madonne. Vožnja žičarom od Pinzola do Madonne traje oko 16 minuta, pa ukoliko se, recimo, krene sve do Folgaride treba računati na oko sat i pol vremena potrebnog za put.

Na skijalištu, inače, postoje tek četiri restorana, a cijene su na razini susjednih skijališta. Predjelo u obliku tjestenine ili palente se može dobiti za oko 7-8 eura, dok glavno jelo stoji oko 12-15 eura. Restorani, a i skijalište u cjelini, su malo više "ušminkani" nego primjerice u Folgaridi/Marillevi. Prevladava nova infrastruktura, moderne žičare i općeniti je dojam veće brige za oku ugodne detalje na skijalištu.

Goran Vukelić-.--.-

Sam Pinzolo nije otmjeno odredište kao susjedna Madonna, već tipično planinsko mjesto u kojem se još uvijek odvija pravi život i nije sve podređeno turistima. Budući da skijašima iz naših krajeva i nije baš na ruku pri dolasku, većina vjerojatno ovdje neće potražiti smještaj već će se odlučiti na izlet skijama iz već spomenute Folgaride ili Madonnne. Taj izlet vrijedi poduzeti jer ćete biti nagrađeni dobrim stazama s malo gužve i pogledom na planinsku masiv Dolomiti di Brenta.

Skijaška karta u niskoj sezoni u siječnju stoji 148 eura za šest dana za odrasle, dok varijanta za cijelu Skiramu s kojom se može neograničeno skijati na 380 km staza ovog kompleksa stoji 212 eura. Cijena je isplativa kada se zna da su u blizini skijališta kao što je Passo Tonale, Andalo ili Peio.

Pinzolo from SkijanjeHR on Vimeo.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 15. veljače 2013.   19:12h

    Član od:
    09.11.2009.

    Mjesto:
    Hrvatska,

    Veliki lajk za skijaliste. Stvarno topla preporuka :)

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 242683
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr