SKIJALIŠTA

»

ITALIJA

13.09.2013.      

Autor: Goran Vukelić

Foto: arhiva Skijanje.hr, Funivie.org, Skiforum.it

 

Italija: Noviteti u sezoni 2013/2014

Uspiju li se nastaviti radovi, najveća vijest što se tiče talijanskih skijališta u sezoni 2013/14 bit će povezivanje dvaju lokaliteta Alta Pusterie.

Kao i svakog ljeta, tako se i ovoga radilo na talijanskim skijalištima. Planovi doneseni tokom zime, a koji se tiču unaprjeđenja infrastrukture, polako dobivaju stvarni oblik te do kraja studenog možemo očekivati nekoliko noviteta na talijanskim stazama. Nema ih puno, kriza je neminovno dotakla i ovu privrednu granu, ali nekih pomaka ipak ima.

Uspiju li se nakon 24. rujna nastaviti radovi iznad Sesta, od sezone 2013/14 konačno bismo mogli uživati u povezana dva lokaliteta skijališta Sextner Dolomiten – Alta Pusteria. Riječ je o predjelima ispod vrhova Monte Elmo i Croda Rossa za povezivanje kojih planovi postoje već dugo vremena, no tek je ovog ljeta stiglo odobrenje da građevinska mehanizacija može izaći na teren. Ekspresno su porušena stabla na trasi dviju žičara i staza (slika dolje) što se nije svidjelo "zelenima" koji su stopirali radove do gore spomenutog datuma kada će se odlučiti što dalje.

-.-Funivie.org-.-

Na obližnjem Kronplatzu problema s izvođenjem radova nema. Nakon iskoraka prema Picolinu i Perci prošlih godina, za novu sezonu planirana je temeljita obnova kabinske žičare Alpen (dolje). Žičara koja se diže s predjela Valdaore dobit će nove kabine za 10 osoba sa kožnim sjedalima, bit će pokrivena wi-fi signalom te će putovati brzinom od 6 m/s.

-.--.-

U Arabbi su poradili na komoditetu i sigurnosti skijaša koji rade krug oko Selle u smjeru suprotnom kazaljci na satu. Sjeverno od Arabbe se gradi nova šesterosjedežnica Pont de Vauz – La Viza (dolje) zahvaljujući kojoj neće više biti potrebno prelaziti pješke magistralnu cestu niti se do Arabbe spuštati prilično lošom skijaškom stazom. Sjedežnica će skijaši ostaviti ispod vrha Porta Vescovo od kuda će moći nastaviti s krugom Sella Ronde ili se uputiti prema Marmoladi.

-.--.-

U Val Gardeni se radi na obnovi kabinske žičare Dantercepies (dolje) kojom je dolina povezana sa susjednom Alta Badiom. Skijaše bi trebale dočekati nove kabine za 10 osoba na žičari brzine 6 m/s i kapaciteta 3.000 o/h. Pri izgradnji je bilo problema budući da je nova žičara trebala pratiti trasu stare, no došlo je do odrona pa je trasa morala biti izmještena. Sve je obavljeno na vrijeme tako da otvaranje žičare na početku sezone ne bi smjelo doći u pitanje.

-.--.-

 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 145729
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr