SKIJALIŠTA

»

ITALIJA

09.01.2006.      

Autor: Goran Vukelić 

S marketinškim direktorom Dolomiti Superski kompleksa o talijanskim skijalištima, modernim tehnologijama u ski businessu te hrvatskim skijašima razgovarali smo u njihovom sjedištu u Val Gardeni.

Dolomiti Superski, talijanski kompleks 12 skijališta, broji 1.220 km staza koje pokriva samo 1 skipass. Kilometražom se, a i ostalom ski ponudom, navedeni kompleks sigurno ubraja u vrh europske ponude za aktivni zimski odmor. Među tih 12 skijališta nalaze se i neka vrlo popularna među hrvatskim skijašima. Destinacije poput Kronplatza, Val di Fasse, Val di Fiemmea, Cortine d'Ampezzo ili Val Gardene poznato zvuče u uhu i onima koji još nisu skijali na njima.
Svake su sezone uobičajene migracije naših skijaša prema navedenim talijanskim skijalištima te stoga i nismo mogli naći bolju osobu za razgovor od dr. Gerharda Vanzija, marketinškog direktora navedenog kompleksa koji tu funkciju obnaša od 1992.g. Njegova je zadaća, između ostalog, i privlačenje naših skijaša na svoje padine te praćenje njihovog zadovoljstva ponuđenim.

G. Vanzi, za početak, recite nam nešto o povijesti Dolomiti Superski kompleksa; kada je osnovan, od koga i s kojim razlogom?

Kompleks pod nazivom Dolomiti Superski osnovan je u sezoni 1974/75. U početku ga je činilo 6 skijališta, redom: Cortina d'Ampezzo, Alta Badia, Kronplatz, Val Gardena, Val di Fassa i Arabba. Osnovan je od strane turističkih organizacija pojedinih ski centara kao i vlasnika ski liftova s ciljem pružanja korisnicima jedinstvene usluge na prostoru tri regije: Alto Adige/Südtirol, Veneto i Trentino. Ideja je bila povezati sve centre jednom ski kartom te tako pružiti skijašima veću komociju, mogućnost odabira staza te stvoriti uvjete za zajednički daljnji napredak svih dolina.
Ubrzo su i susjedna skijališta prepoznala vrijednost udruživanja u jedan kompleks te se tako pridružuju Alta Pusteria, Val di Fiemme, San Martino di Castrozza, Valle Isarco, Civetta te, konačno, Marmolada. Time je od početnih 740 km staza pokrivenih jednim skipassom kompleks narastao na današnjih 1.220 km staza.


Jeste li zadovoljni rezultatima Dolomiti Superskija? Možemo li očekivati i daljnje širenje kompleksa?

Vrlo smo zadovoljni dosadašnjim radom, dovoljno je pogledati brojku od prošlosezonskih 3,5 milijuna skijaša koji su uživali na našim stazama. Prostora za napredak uvijek ima, no trenutačno se ne koncentriramo na daljnje širenje kompleksa budući da bi to dovelo u pitanje sam njegov naziv. Dosegli smo krajnje granice do kojih možemo opravdati naziv Dolomiti Superski. Umjesto širenja, naglasak stavljamo na povezivanje sa susjednim kompleksima i skijalištima u smislu da skijaši sa jednim skipassom mogu slobodno skijati u više ski regija u Europi, ali i svijetu. To je cilj koji si postavljamo za naredne sezone.

Kako korisnici ocjenjuju vaš rad? Prošle ste sezone proveli on-line ispitivanje mnijenja korisnika putem vaše web stranice.

Da, imamo puno posjetitelja našoj web stranici, tijekom sezone bilježimo oko 6 milijuna posjeta. Posjetitelje najviše interesiraju web kamere postavljene na skijalištima koje prenose trenutačne uvjete na stazama.

Ipak, kakvo je mišljenje korisnika? Što su pozitivne i negativne strane Dolomiti Superskija, na čemu treba raditi, a čime se ponositi?

Pa, korisnici najčešće kao prednost ističu staze koje se pripremaju svake noći, brzinu naših ski liftova te pejzaž, koji je jedan od najljepših u Europi. Kao nedostatak, pak, ističu gužve na stazama, no mislimo da je to normalno, svatko želi stazu samo za sebe.

Na skijalištima u sklopu Dolomiti Superskija redovito ugošćujete Svjetski skijaški kup. Val Gardena i Alta Badia stanice su muškog, a Cortina d'Ampezzo ženskog spusta, super G-ja i veleslaloma. Glasine govore da planirate ovim utrkama dodati i natjecanje u muškom slalomu?

Još uvijek nema naznaka o organizaciji slaloma na našim padinama. Tim se pitanjem bave zasebni organizacijski odbori. U kombinaciji s Madonnom di Campiglio bismo eventualno organizirali zajednički slalom koji bi spojili s natjecanjima u Val Gardeni i Alta Badiji, svojevrsni "Dolomiti Classics".

 

 

 

 

Sljedeći članak »

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 282885
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr