SKIJALIŠTA

»

ITALIJA

15.10.2004.      

Autor: Goran VukelićPhoto: www.dolomitisuperski.com 

Dolomiti Superski

Za sve skijaše koji namjeravaju skijati na području Dolomiti Superski skijališta pripremljena je nova tehnologija hands-free prolaska kroz kontrolne uređaje na ski liftovima.

Od sezone 2004/05 talijanski sustav skijališta Dolomiti Superski nudi svojim korisnicima komotno prolaženje ulazima na ski liftove. Kupnjom skipassa skijaš dobiva chip karticu koju sprema u određeni dio ski odjeće (rukav, džep). Dolaskom na okretne rampe ski lifta senzor u kontrolnom uređaju prepoznaje chip karticu na korisniku i omogućava mu nesmetan prolaz. Brzo i elegantno. Više nema potrebe za traženjem kartice ovješene negdje na opremi, umetanjem skipassa u uređaj, vađenjem ruku iz toplih rukavica.

Postoje dva tipa chip kartica: prva, jednostavnija i besplatna, koju korisnik dobiva uz skipass do 7 dana, i druga, nazvana "my dolomiti skicard", s mogućnošću ponovnog punjenja, koja se koristi za skijanje više od 7 dana. Ova druga kartica sadrži fotografiju i osobne podatke korisnika. Može se također koristiti i za skijanje do tjedan dana, no tada je dobro znati sljedeće: ukoliko se naruči unaprijed on-line na www.dolomitisuperski.com i podigne na blagajni skipass ureda u mjestu u kojem skijate ova je kartica potpuno besplatna. Inače, zatražite li je na samom skijalištu za skijanje do tjedan dana platit ćete iznos od 3 EUR.

Prednosti "my dolomiti skicard"-a su sljedeće:

može se dopunjavati po potrebi za nove skijaške dane
uskoro će se njome moći i preko interneta rezervirati skipass.


Korisnik može, ukoliko želi, putem pošte, e-maila ili SMS-a dobivati informacije o vremenu, snježnim uvjetima, događanjima itd. Treba još napomenuti da sustav Dolomiti Superski nudi skijašima više od 1220 km staza i 460 ski liftova na sljedećih 12 ski centara, od toga nekim vrlo poznatim i popularnim skijalištima:

Cortina d'Ampezzo
Kronplatz
Alta Badia
Val Gardena/Alpe di Siusi
Val di Fassa i Carezza
Arabba/Marmolada
Alta Pusteria
Val di Fiemme
S. Martino di Castrozza
Valle Isarco
Tre Valli
Civetta

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 52676
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr