09.10.2005.      

Autor: Goran RazićPhoto: BBC news 

Gana ima svog “Snježnog leoparda”

Budući da afrička skijaška povijest do sada nije postojala te da većina stanovnika središnje Afrike nikada nije ni čula za snijeg, ne čudi da je pojava prvog profesionalnog afričkog skijaša uzrokovala veliko zanimanje cijelog svijeta.

Kwame Nkrumah – Acheampong iz Gane, značajnog nadimka Snježni leopard, prema pisanju BBC newsa, nakon što je na TV-u prvi puta vidio snijeg i skijanje izjavio je: "Kada sam vidio skijaše kako jure padinama prekrivenim snijegom, rekao sam sâm sebi - jednoga dana i ja ću skijati...".

Kwameu, koji je rođen u Škotskoj, ali je živio i odrastao u Ganinom glavnom gradu - Accri, san se ostvario te će ove sezone pokušati izboriti priliku za nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu, a gdje bi želio sudjelovati u natjecanju u spustu.

Kako je sve počelo te što sve osjeća i misli o skijanju detaljnije možete pročitati na stranicama BBC-a.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1160452
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr