21.09.2021.      

Primorsko-goranska županija

 

Počinju radovi na izgradnji nove žičare Radeševo na Platku

Primorsko-goranska županija putem Goranskog sportskog centra krenula je u izgradnju nove žičare na Platku

Povodom početka radova na izgradnji nove žičare Radeševo na Platku održana je konferencija za medije na kojoj su predstavnici investitora i izvođača radova medijima predstavili projekt i aktivnosti koje će se prilagoditi dinamici i uskladiti s uvjetima predstojeće skijaške sezone.

Primorsko-goranska županija putem Goranskog sportskog centra krenula je u izgradnju nove žičare na Platku koja je povjerena zajednici ponuditelja koju čine tvrtke Strucon i Bartholet Maschinenbau AG. Riječ je o četverosjedežnici duljine 800 metara. Žičara će imati devet stupova i 114 stolica, a na njih 20 bit će instalirani nosači za bicikle. Rok za izvođenje radova je 17 mjeseci.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, istaknuo je kako će se izgradnjom ove suvremene žičare zaokružiti veliki investicijski ciklus ulaganja u Regionalni sportsko-rekreativni i turistički centar – RSRTC Platak čime će postati značajna točka turističkih i rekreativnih zbivanja u Hrvatskoj i regiji. „Do sada smo uložili 70 milijuna kuna, a slijedi dodatnih 30 za žičaru. Da smo na pravom putu govori nam brojka od čak 30 tisuća posjetitelja. Važno je građanima ponuditi sadržaje u cijelom Gorskom kotaru i ovdje, na spoju primorja i gorja na Platku“, istaknuo je župan dodavši da je u konačnici cilj da područje postane zona bazičnih priprema sportaša i kandidature Županije, Delnica i ostalih gradova i općina za Zimsku univerzijadu.

Pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan i pročelnica za sport, kulturu i tehničku kulturu Sonja Šišić  također su istaknuli značaj ove povijesne investicije u Platak čija je sadašnja žičara izgrađena prije više od 40 godina.

Direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič osobito je zadovoljan što je ovaj projekt napokon krenuo u realizaciju, unatoč izazovima koje donosi priprema nove skijaške sezone čije će aktivnosti sada biti potrebno uskladiti i s dinamikom gradilišta. Osim izgradnje žičare, izvode se radovi i na sustavu zasnježenja Baby staze i staze Pribeniš koji bi trebalo biti gotovo do prosinca 2021. godine.

Predstavnik izvođača radova Erol Sarvan rekao je kako će se nastojati maksimalno prilagoditi organizaciji rada tijekom skijaške sezone i završiti radove u predviđenom roku.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1657769
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr