19.02.2018.      

Autor: Antonio Gizdulić 

ZOI 2018: Promijenjen raspored završnice natjecanja

Stigla je obavijest o promjeni rasporeda završnice natjecanja u alpskom skijanju na Olimpijskim igrama u Pyeongchangu.

Danas je u toku dana stigla obavijest o promjeni rasporeda preostalih utrka alpskog skijanja na Olimpijskim igrama u Pyeongchangu. Utrka alpske kombinacije za skijašice se prvotno trebala održati u petak 23. veljače, no zbog nepovoljne vremenske prognoze za navedeni dan, prebačena je dan ranije. Tako će se u četvrtak, 22. veljače, održati utrka muškog olimpijskog slaloma te natjecanje alpske kombinacije za skijašice. Djevojke će prvu vožnju navedenog natjecanja započeti od 3 sata po srednjoeuropskom vremenu, dok je drugi dio na rasporedu od 6.30 sati. Mladići su dobili čast otvoriti olimpijski četvrtak. Prva slalomska vožnja je na rasporedu od 2:15 sati, dok će se drugi dio natjecanja održati od 5:45 sati. Olimpijska utrka spusta za skijašice ostaje nepromijenjena. Borba za naslov olimpijske pobjednice u disciplini spusta će započeti u srijedu 21. veljače od 3 sata.

Navedenim se pretumbacijama, osim gledatelja, prije svega moraju prilagoditi natjecateljice. Jedna od posljedica promjene rasporeda jest odustajanje Mikaele Shiffrin od natjecanja u spustaškoj utrci. Amerikanka je za službene stranice Američkog skijaškog saveza izjavila sljedeće: "Iako sam se izuzetno željela natjecati u olimpijskoj utrci spusta, uslijed promjene rasporeda alpske kombinacije odustajem od istog. Razlog tome jest što svoj cjelokupan fokus i svu svoju energiju želim usmjeriti ka utrci alpske kombinacije u četvrtak. U srijedu ću pružiti podršku svojim kolegicama iz reprezentacije. Posebno mi je žao što se neću natjecati iz razloga jer je ova staza fantastična i užitak je skijati na njoj. Svakom novom spustaškom izvedbom sve više učim o toj disciplini. Svaki put kada stignem do cilja, jednostavno se opet želim vratiti na start i ponoviti to iskustvo opet. Uživam u skijanju spusta."

Danas se održao i drugi trening spusta. Najbrža je bila Stephanie Venier, dok su se odmah iza nje smjestile Sofia Goggia te Lindsey Vonn. Bit će zanimljivo vidjeti kako će, i hoće li zapravo uopće, Mikaelina odluka imati ikakvog utjecaja. Poučena iskustvom iz slalomske olimpijske utrke, vjerojatno vidi svoje šanse u četvrtak te ne želi ništa propustiti slučaju. Ostaje pitanje bi li uspjela postići vrhunski rezultat u spustu? Hoće li nedostajati američkoj spustaškoj reprezentaciji? Može li Vonn nadoknaditi njezin izostanak? Hoćemo li gledati borbu između Vonn i Goggije za olimpijsko zlato? Sva ta pitanja ostat će neodgovorena do srijede, ali zato smo sigurni da nas očekuje bogata skijaška završnica Olimpijskih igara. Srijeda i četvrtak će biti po guštu svih pravih skijoljubaca.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 319729
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr