12.12.2018.      

pgz.hr

 

Počeli radovi na sustavu za zasnježenje na Platku

Ukupna vrijednost je 22,5 milijuna kuna, a vrijednost radova u prvoj fazi 13,8 milijuna kuna

Službeno su započeli radovi na izgradnji sustava za zasnježenje na Platku čišćenjem šume na predjelu buduće akumulacije. Ispred Primorsko-goranske županije događaju su prisustvovali zamjenik župana Marko Boras Mandić, a projekt su medijima predstavili direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič, Hrvatskih šuma te izvođača radova.

Kako je naglasio zamjenik Boras Mandić, izgradnja sustava za zasnježenje nastavak je investicija PGŽ u centar Platak s ciljem produljenja skijaške sezone.-To je ujedno i najveća pojedinačna investicija ne samo u Platak već i u sportsku infrastrukturu, rekao je Boras Mandić.

Za provedbu projekta za razdoblje 2018.-2020. godine Županijska skupština donijela je Odluku o financiranju gradnje sustava za zasnježenje i uređenja cjelogodišnjih sadržaja u sklopu provedbe projekta RSRTC Platak u ukupnom iznosu 26,75 mil. kuna. Izvođač je Sufag SAS iz Francuske, a podizvođač GP Krk.

Dovršetak radova za 1. cjelinu, a odnose se na akumulaciju, crpnu stanicu , spojne cjevovode i cjevovode staze Radeševo 1. planiran je do 15. listopada 2019. godine. Početak radova na sustavu za zasnježenje na Platku podrazumijeva sječu šume na području budućeg akumulacijskog jezera. Sječu i čišćenje područja izvode Hrvatske šume i tvrtka Erosi.

Direktor GSC Alen Udović najavio je i prvi ovogodišnji skijaški vikend za što su već počele pripreme staze na dnu Radeševa.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 324128
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr