08.03.2018.      

Autor: Antonio Gizdulić 

Započinju 12. Zimske paraolimpijske igre

Sutrašnjom ceremonijom otvaranja započinju 12. Zimske paraolimpijske igre. Trajat će od 09. do 18. ožujka, a također se održavaju u južnokorejskom Pyeongchangu. Hrvatsku će predstavljati sedam paraolimpijaca.

Kako to obično biva, nakon Olimpijskih igara, na red dolaze i Paraolimpijske igre. Sutra, 09. ožujka od 12 sati po srednjoeuropskom vremenu, započinju 12. Zimske paraolimpijske igre u Pyeongchangu. Na njima će se natjecati paraolimpijci iz 41. zemlje u šest sportova: alpskom skijanju, nordijskom skijanju, biatlonu, hokeju na sanjkama, snowboardu te curlingu u kolicima. U skupini od 41. zemlje našla se i Hrvatska. Ovim nastupom, naša će Zemlja ostvariti svoje peto sudjelovanje na navedenom natjecanju. Prvi puta Hrvatska se pojavila na Zimskim paraolimpijskim igrama u Salt Lake Cityju 2002. godine.

Na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pyeongchangu, hrvatske će boje braniti čak sedam paraolimpijaca. U alpskom će nas skijanju predstavljati Dino Sokolović, Damir Mizdrak, Lovro Dokić te Eva Goluža. Natjecanje nordijskog skijanja rezervirano je za Josipa Zimu te Alena Bošnjakovića, dok će svoj snove u snowboardu ostvariti Bruno Bošnjak. Za nositeljicu zastave na ceremoniji otvaranja odabrana je, jedina djevojka u timu, sedamnaestogodišnja Eva Goluža.

Tim je povodom izjavila: "San svakog sportaša je nastupiti na Olimpijskim ili Paraolimpijskim igrama, a mislim da je još već čast kada predvodiš svoju reprezentaciju na takvom događaju kao što je ceremonija otvaranja Zimskih paraolimpijskih igara. Smatram kako se time pokazuje liderstvo u ekipi. Vrlo rijetki sportaši uopće dobiju priliku nositi svoju zastavu na jednom takvom događaju, a pogotovo kad imaju samo sedamnaest godina kao ja."

Naš najiskusniji paraolimpijac Dino Sokolović, kojemu je zbog ispadanja u drugoj slalomskoj vožnji na Paraolimpijskim igrama u Sochiju izmaklo zlato, ponudio je svoje viđenje situacije: "Sam sebi stvaram pritisak jer puno toga očekujem od sebe. Samo želim dati sve od sebe, dobro odskijati obje vožnje, pa ćemo vidjeti hoće li to biti dovoljno za osvajanje olimpijske medalje. Ne zaboravite, ne pita se samo mene, puno se toga pita i konkurenciju."

Predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Ratko Kovačić, samo je poželio da "svi naši sportaši budu odlučni i hrabri, jer sreća prati hrabre." Samim sudjelovanjem na Zimskim paraolimpijskim igrama, svi navedeni sportaši već su pobjednici. Došlo je vrijeme da ostvare svoje snove, a ako će ti snovi biti upotpunjeni olimpijskom medaljom, zasigurno se nitko neće žaliti. Sretno paraolimpijci, učinite nas ponosnima!

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 327003
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr