19.01.2023.      

 

Izgledan početak skijaške sezone na Platku

Na zadovoljstvo svih nas koji smo iščekivali početak skijaške sezone na Platku, temperature su u konstantnom padu, baš onako kako je i bilo najavljeno, poručuju iz RSRTC Platak!

Iako smo zakoračili u drugu polovicu siječnja, skijanja na Platku ove sezone još nije bilo. Iznadprosječne temperature i velik broj kišnih dana obilježili su prvi dio kalendarske zime.

Hoće li prava zima napokon stići, a s njome i započeti skijaška sezona na Platku, pitanje je kojim se ovih dana ne bave samo djelatnici GSC-a, nego i svi zaljubljenici u skijanje, organizatori planiranih sportskih manifestacija kao i brojni mediji koji redovito prate i objavljuju informacije o Platku.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić i direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič komentirali su za Hrvatsku radioteleviziju vremenske uvjete i najavili mogući početak skijaške sezone. Ostane li prognoza nepromijenjena, od četvrtka je u najavi zahlađenje pa bi u četvrtak bio pokrenut i sustav zasnježenja. Budući da su potrebna barem četiri dana za pripremu kvalitetne podloge, sustav će raditi do ponedjeljka, a otvorenje skijališta planirano je za utorak 24. siječnja. S nadom da će vremenske prilike omogućiti realizaciju takvog plana, osim dnevnog, utorkom i petkom planirano je i noćno skijanje na Radeševu na kojem je sanirana rasvjeta.

S Platka poručuju kako je djelomično otvaranje moguća već i za vikend:  "Obzirom na brojne škole skijanja koje jedva čekaju svoje polaznike po prvi puta ove sezone dovesti na Platak, bude li ikako moguće, među prioritetima je otvarenje Baby staze, a budu li i količine prirodnog snijega dovoljne za još neke staze, znat ćemo u petak popodne i dati sve od sebe da s obzirom na ljudstvo i opremu kojom raspolažemo što više toga za vikend bude u funkciji."

Svakako treba upozoriti sve posjetitelje da, prije negoli se odluče put Platka, provjere i aktualne vremenske pilike s obzirom da je upravo za vikend najavljena orkanska bura, te se u tom slučaju ipak ne preporuča odlazak.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 320412
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr