15.11.2005.      

Autor: Goran Vukelić 

Otkriven uzrok požara u Tarvisiu?

Kao i obično, čini se da je svemu kumovala ljudska nepažnja.

Istraga koju su, nakon prošlotjednog požara na žičari u Tarvisiu, proveli talijanska policija i karabinjeri dala je i prve rezultate. Čini se da je za požar odgovoran ljudski faktor, tj. nepažnja ili nemarnost jednog od djelatnika na ciljnoj stanici gondole Monte Lussari. Kako doznajemo, neslužbeno se spominje običaj djelatnika da zapale vatru u stanici kako bi se – ugrijali.

Kako bilo, tvrtka Promotur koja se brine o skijalištu Tarvisio, već je poduzela sve korake kako bi spasila sezonu u ovom skijalištu. Iako će ostatak skijališta normalno raditi, ipak je staza s vrha izgorjele žičare privlačila najviše skijaša/boardera. Naručena je kompletna nova mehanizacija i ubrzo će se krenuti s renoviranjem. Osigurani su i helikopteri koji bi trebali pomoći u slučaju nepovoljnih snježnih uvjeta.

Podršku skijalištu pružile su i sve općinske, državne i sportske strukture koje su (ne)posredno vezane uz padine Tarvisia. Uz to, najavljena je i kandidatura Tarvisia kao jedne od stanica za utrke ženskog Svjetskog kupa u skijanju u sezoni 2006/07.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 416710
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr