04.01.2006.      

Autor: Željko Mihalić 

Ski policija na Sljemenu

S 2006. godinom još jedan novitet na zagrebačkom skijalištu u suradnji PU zagrebačke i Turističke zajednice grada Zagreba. Danas je na Trgu bana Jelačića predstavljena jedinica skijaške policije.

Iako zvuči pomalo represivno, poučeni iskustvima prošlih godina, ne može se reći da je inicijativa potpuno neprimjerena. Naime, posebno obučene policijske jedinice bit će do kraja sezone zadužene za red na sklijalištu. Naravno da to ne uključuje kontrolu brzine skijaša, ali će se paziti na opremu (jer su krađe postale sve učestalije), alkoholiziranost, remećenje reda s posebnim naglaskom na nanošenje tjelesnih ozljeda, a po uzoru na eksperimentalne kampanje po Italiji i Austriji, gdje je meta bila prvenstveno alkoholiziranje na stazama.

Obzirom da razina sigurnosti i poštovanja ostalih posjetitelja skijališta (gledajući iz perspektive prilagođene vožnje i skijaške kulture) nikako nije nebitna, ne može se reći da je ideja loša.

Skijaška policija sastavljena od 12 interventnih policajaca bit će stalno prisutna na Sljemenu do kraja sezone, radno će vrijeme provoditi na skijama, a moći će je se i pozvati na stalni broj policije 92. Iako svi detalji još nisu riješeni, ski policija na Sljemenu je već u pogonu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 421460
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr