01.04.2006.      

Autori: Goran Razić, Goran Vukelić 

Samo za Skijanje.hr progovorili su neki od glavnih aktera zbivanja na stazi, ali i izvan nje.

Srećko Ferenčak, predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza

Kako vam se čine uvjeti danas, organizacija...?
"Jako mi je drago da se Jadranski slalom vratio tamo gdje mu je mjesto. Organizacija je odlična; jučer nas vrijeme nije mazilo no zato nas je danas poslužilo, sve 'hoda' svojim tokom, ima i dosta gledatelja."

Hoće li se nastaviti tradicija i sljedeće godine?
"Ja se nadam da hoće. Hrvatski skijaški savez ovdje pomaže u tehničkom dijelu organizacije svojim prijateljima iz Rijeke koji su to zasigurno zaslužili svojim rezultatima u sezoni. Nama je svakako cilj raširiti skijanje u Hrvatskoj."

Janica očekivano prva, ali niti ostale cure nisu loše?
"Da, žao mi je što zbog ozljeda nisu nastupile Nika Fleiss i Ana Jelušić, dobile bi cure bolje FIS 'točke' kao što je to jučer bio slučaj u muškom slalomu kada su dobre točke dobili Natko i Dalibor."

Poznate su putešestvije poklona koji vam je u znak zahvalnosti poslao poštom riječki organizator natjecanja; je li konačno stigao na odredište, tj. vama u ruke?
"(Smijeh) Negdje se zagubio poklon, no nema veze, meni je bitna gesta mojih prijatelja iz primorsko-goranske županije, lijepo je da su sjetili."

Zlatko Komadina, župan primorsko-goranski

Platak se konačno vratio na svjetsku skijašku scenu?
"Morate priznati da ovako nečega nigdje nema, da se sa žičare može gledati more. Još kad dovedemo vodu na Platak, a dovest ćemo je, možemo praktički imati utrku i za Svjetski kup."

Jučer ste na svečanom otvaranju najavili nova ulaganja u Platak. Hoće li u budućnosti profitirati i mala goranska skijališta?
"Kako da ne, to su sve zajednički napori, sve što je učinjeno u zadnje 2-3 godine. Počelo je sa sportskom dvoranom i bazenom u Delnicama, sad se gradi klizalište; pomogli smo Mrkoplju da krene s Čelimbašom i nordijskim centrom; također i Vrbovskom da krene s Bijelom kosom tako da će kroz nekoliko godina biti par mini-skijališta za ono što nama treba – rekreaciju, vikend-skijanje... Nikad nećemo konkurirati Italiji ili Austriji, ali svakako možemo razviti turizam na bazi rekreacije i sporta za naše domaće ljude. I povezati ovo 'plavo' i 'zeleno' što imamo. To nema nitko, nego mi."

Sve s ciljem da 2013. dobijemo zimsku Univerzijadu?
"Teško 2013., prije će to biti 2015. imamo li na umu da se domaćinstva dodjeljuju po principu 'jedno Europi, jedno ostatku svijeta'. Red na Europu, i nadam se nas, onda dolazi 2015. Univerzijada je manifestacija kojom želimo okrupniti sportske objekte u Gorskom kotaru. Mi ćemo i bez Univerzijade raditi na unapređenju snježnih sportova u Gorskom kotaru, no sigurno da bi jedna takva manifestacija sve to ubrzala, a pomogla bi i razvoju tog ruralnog dijela naše zemlje."

Ivica Kostelić, 1. u poretku skijaša

Može li se usporediti ovo natjecanje sa Svjetskim kupom?
"Teško, no to nije niti bitno. Bitno je da se ovo ponovi i da postignemo nekakav kontinuitet Jadtranskih slaloma na kojima će kasnije doći i jači natjecatelji."

Jesi li zadovoljan vožnjom?
"Prvom da, drugom baš i ne. Staza je danas bila više razrovana nego jučer, no danas je bilo lakše voziti, vrijeme je bilo ljepše."

Možemo li te očekivati i sljedeće godine na Platku?
"Sigurno! Drago mi je da sam ovdje, zbog publike koja je posjetila Platak u velikom broju. Vidi se da u Rijeci ima velik broj skijaša i ljubitelja zimskih sportova."

 

 

 

 

« Prethodni članak

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 164009
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr