10.04.2006.      

Autor: Goran Razić 

18. Derby de la Meije - rezultati

Završen je i osamnaesti po redu Derby, a najbolji plasmani ostaju u Francuskoj, što nimalo ne čudi. Najbolja vremena, koja iznose nešto manje od 6 min za spust s oko 2150 m visinske razlike, su za svaki respekt.

Ovogodišnju pobjedu, te nagradu od 1300 Eura, odnio je Raphael Ruffier iz Francuske, a vremenski je to izgledalo ovako: 05:40.59 min za slobodan spust s 3550 m visokog Dome de la Lauzea do cilja u La Graveu. Drugo mjesto je svega deset sekundi slabije, a ostvario ga je Vincent Piasco također iz Francuske. Treće mjesto zauzeo je Sylvain Auther, s tek dvije sekunde kašnjenja za drugoplasiranim freeriderom. Pobjednici svake kategorije bili su nagrađeni s 600 Eura, dok su ekipni pobjednici dobili 2000 Eura. Navedena vremena bila su dovoljna za pobjede kako u muškoj konkurenciji skijaša, tako i u ukupnoj konkurenciji.

Kod žena najbolja je bila Francuskinja Giulia Monego s ostvarenim vremenom od 07:23.76 min. Drugo mjesto pripalo je Giulijinoj sunarodnjakinji Aliciji Blanc s vremenom 07:35.92 min. S trećim vremenom u cilj je ušla Anne Flore Aufrere s oko 19,5 sekundi zaostatka za drugoplasiranom djevojkom.

Prema izjavama organizatora, vremenski uvjeti su bili vrlo dobri. Snijeg je bio solidne kvalitete, u vrhu suh i lagan, dok je tek u nižim dijelovima bio relativno težak. Dobra posjeta, velik broj prijavljenih natjecatelja (kojih je startalo ukupno 837 te je čak 822 došlo do cilja), natjecatelji koji su došli iz 21 zemlje, te ukupno 25 prijavljenih ekipa bili su garancija pravog freeride praznika. S nestrpljenjem očekujemo sljedeći Derby! Konačne plasmane u cijelosti možete pogledati na službenoj stranici natjecanja.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 297936
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr