01.09.2006.      

Autor: Ante Pašalić 

Proširenje staze na Bjelolasici

Počeli su pripremni radovi na proširenju staze "Vrelo" na najvećem hrvatskom skijalištu, Bjelolasici.

Kako doznajemo iz uprave HOC Bjelolasica, ovih dana započeli su radovi na stazi "Vrelo". Početni radovi obuhvaćaju izradu podzemne infrastrukture, pripremu za snježne topove, postavljanje cijevi, te proširenje dijelova staze na 50m.

Na stazi se izvode radovi i na uvođenju standardizacije prema FIS pravilima, kako bi se staza mogla koristiti u svrhu održavanja veleslalomskih natjecanja.

Staza "Vrelo" je dužine 1,5 km te spada među zahtjevnije staze, a zbog strmine i građevinske neuređenosti do sada nije mogla biti pripremljena za skijaše, jer postojeća oprema nije bila adekvatna. S ovim radovima staza će biti u potpunosti širine 50m, te pripremljena za buduću fazu radova, odnosno uvođenje sustava umjetnog zasnježivanja.

Prema izjavama g. Reno Fleissa, HOC Bjelolasica je raspisala natječaj za novi ratrak, koji bi trebao biti nabavljen prije početka nove zimske sezone. Ratrak bi trebao biti marke Pisten Bully 300 s vitlom, pogodan za uređenje strmih staza kao što je "Vrelo".

Unatoč ovim dobrim vijestima koje će, vjerujemo, razveseliti mnoge ljubitelje Bjelolasice, sistemi za umjetno zasnježenje staza usprkos najavama Vlade iz veljače, ipak nisu u planu za ovu godinu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 120140
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr