07.11.2006.      

Autor: Goran Vukelić 

Kraj financijskim brigama za ski projekte

Potpisana dva dokumenta o financiranju skijaških projekata u primorsko-goranskoj županiji.

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić prisustvovao je jučer potpisivanju dvaju dokumenata na osnovu kojih bi se trebali riješiti financijski problemi koji prate organizaciju kandidature za Zimsku univerzijadu 2013. te organizaciju Jadranskog slaloma 2007.

U ranim poslijepodnevnim satima Predsjednik je posjetio Delnice, a povod dolasku je bilo potpisivanje Sporazuma o institucionaliziranju i izvorima sredstava za aktivnosti i pripreme na kandidaturi Gorskog kotara za Zimsku univerzijadu 2013. godine. Sporazum su potpisali predstavnici goranskih gradova i općina. Ovim će se sporazumom odlučnije i profesionalnije krenuti u kandidaturu za Univerzijadu, a o ozbiljnosti projekta sad svjedoči i Mesićevo prisustvo ovom potpisivanju. Još jednom je naglašena razvojna važnost ovog projekta za odumirući Gorski kotar budući da bi Univerzijada donijela najmanje 800 radnih mjesta uz nebrojene iskorake po pitanju sportske i ostale infrastrukture. Još uvijek se razmišlja i o opciji da se domaćinstvo za ovaj događaj podijeli s nekom susjednom zemljom, kako je bio predložio premijer Ivo Sanader.

Sljedeća stanica nakon Delnica bio je Grobnik i najavljeno potpisivanje Sporazuma o sufinanciranju organizacije Međunarodnog Jadranskog slaloma u godinama 2007., 2008. i 2009. No, unatoč najavama, potpisano je samo pismo namjere. Naime, Grad Opatija, jedan od sufinancijera, nije još odobrila sredstva zbog administrativnih zastoja. Ipak, pismo namjere obvezuje ih riješiti to u vrlo kratkom roku. Pismo namjere potpisali su Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Općina Čavle i Grad Opatija te Ski klub Rijeka kao organizator Jadranskog slaloma. Ovime bi se riješio problem financiranja organizacije Jadranskog slaloma do 2009., a župan primorsko-goranski, Zlatko Komadina, istaknuo je da je ovo samo početak većih ulaganja u Platak. Župan je najavio investiranje 4 do 5 milijuna kuna u izradu projektne dokumentacije za razvoj Platka te uređenje parkirališta i dovođenje vode. Time bi se osigurali temelji za ozbiljno skijalište, a u konačnici i za dovođenje utrke Svjetskog kupa na skijalište iznad Rijeke.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 117762
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr