11.05.2007.      

Autori: Elinka Barišić, Matija KraljPhoto: goldeck-spittal.at 

Spas za Goldeck na vidiku

Konačno usuglašen plan financiranja koji bi Goldeck trebao ponovno uvrstiti među moderna skijališta.

Goldeck, potencijalno odlično skijalište godinama je muku mučio sa osmišljavanjem financijske strategije koja bi ga vratila bok uz bok s obližnjim skijalištima u Kärnten regiji.

Ovo maleno skijalište, prometno je vrlo zgodno smješteno - odmah kraj autoceste nakon Villacha uz Spittal an der Drau, samo 280 km od Zagreba. Pored off-piste terena koje opslužuju vučnice, Goldeck je poznat i po najdužoj crnoj stazi u ovim krajevima - čak 8,5 km. No, ono što je Goldecku veliki nedostatak, ali i prepreka za daljnji razvitak, zastarjela je infrastruktura. Uz samo jednu vučnicu koja datira iz 2001. godine, sve ostale su iz 60'tih, 70'tih te početka 80'tih godina prošlog stoljeća.

Već duže vrijeme Austrijanci su pokušavali osmisliti način za, kako oni kažu, doslovno "spašavanje" Goldecka. Drugim riječima, gradnju kompletno nove infrastrukture. Protekle godine regija Koruška, Strabag, uprava skijališta i okolne općine dogovorile su investiranje oko 30 milijuna Eura u rekonstrukciju i "spas" skijališta. Taj dogovor donio je optimizam i problemi su se činili riješenima, no u veljači ove godine ustanovljeno je da za pokretanje projekta remonta Goldecka fali još 5 milijuna Eura. Činilo se tad da je sve palo u vodu jer je Strabag prijetio da izlazi van iz projekta.

Najnovije vijesti koje ovih dana pristižu iz Koruške, ipak daju nadu. Postignut je zajednički dogovor prema kojem će Strabag svoj dio ulaganja u cijeloj priči podići za točno tih 5 milijuna koji nedostaju, te se čini kako je napokon osigurana financijska konstrukcija za cijeli projekt.

Slijedi točna i detaljna razrada plana za realizaciju izgradnje, a prema nekim najavama u pogon bi trebale biti puštene dvije 4-sjedežnice, jedan šesterosjed te nova gondola za osmero ljudi. Očekuje se da bi se s radovima konačno krenulo u proljeće 2008., kako bi sve bilo spremno na vrijeme za sezonu 2008./09.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 350692
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr