03.07.2007.      

Autor: Tomislav SeljanPhoto: Bbc.co.uk, 24dash.com 

Velika Britanija: ski hale niču posvuda

Ako se uz započete realiziraju i planirani projekti, Britanci će uskoro moći skijati u tri nova ski dome-a.

Uz planiranu ski halu u blizini Ipswicha, koja bi trebala biti najveća građevina te vrste u svijetu, ona u okolici Manchestera svoja vrata skijašima planira otvoriti već u studenom ove godine. U planu je i izgradnja ski dome-a u Swanseai.

Manchestreski projekt, nazvan Chill Factor vrijedan je 32 milijuna funti. Uz skijašku stazu dužine 180 m i širine 100 m, moći će se pohvaliti i umjetnom stijenom za penjanje, toboganom, snježnim igralištem za djecu te skateboard parkom.

Za razliku od Chill Factora, ski hala u Swanseai zasad se može vidjeti samo kao arhitektonski nacrt. Dobije li zeleno svjetlo za realizaciju bit će po mnogočemu jedinstvena u svijetu. Poseban naglasak bit će na ekologiji pa će se za proizvodnju snijega koristiti reciklirana kišnica, a električnom energijom opskrbljivati će se uz pomoć Sunca i vjetrenjača. Projektanti posebno naglašavaju kako će ovo biti prvi zatvoreni ski centar u kojem će se snježni pokrivač svakodnevno obnavljati.

Osim ski hale bit će izgrađeno klizalište, fitness centar, restorani... U planu za izgradnju su i dva hotela te kongresni centar. Sve bi trebalo biti gotovo za tri godine, a ski hala će biti izgrađena u prvoj fazi projekta. Predviđa se da će u centru posao naći više od 450 ljudi.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 223878
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr