14.08.2007.      

Autor: Elinka BarišićPhoto: alpinforum.com 

Katschberg u novu sezonu s novom stazom

Vrlo lijepi i atraktivni spust s Ainecka od sezone 07/08 bit će obogaćen novoizgrađenom stazom.

"Najljepša staza do doline", tim riječima Austrijanci najavljuju novu stazu koja je još protekle godine probijena, te nudi alternativni put od vrha Aineck do podnožja u St. Margarethenu.

U gradnju A1 staze, koja bi imenom trebala sugerirati "autoput prema Ainecku", utrošeno je 2.5 milijuna Eura, a Josef Bogensperger iz uprave Katschberga u šali dodaje: "Za ovaj neće trebati vinjeta! A i neće biti zastoja i kolona".

Kao razlog gradnje nove staze navodi se činjenica kako je dosadašnji spust prema St. Margarethenu bio neatraktivan boljim skijašima, s obzirom da su ga uglavnom sačinjavale plave staze. Nova staza napravljena je tako da ima konstantni nagib duž cijele duljine, pa stoga neće biti dijelova staze koji bi mogli "kočiti" skijaše. "Takav konstantan spust u dolinu ne postoji u niti jednom drugom austrijskom skijalištu", ističe Bogensperger. A dobra vijest je i to da će kompletan A1 biti pokriven umjetnim snijegom.

Svi oni koji su se spuštali s Ainecka u St. Margarethen, s pravom se sada pitaju "a nove žičare"? Naime, put iz tog mjesta na vrh Ainecka dugačak je i mukotrpan, zbog sustava žičara koji uključuje jednu staru dvosjedežnicu te čak tri, vrlo dugačka sidra. Zbog toga na povratak na vrh treba pripremiti čak i do 45 minuta.

Na žalost, dobrih informacija za ovaj problem još uvijek nema. Prema dostupnim planovima projekata gradnje novih žičara, zamjena ove kombinacije s, vrlo vjerojatno gondolom, u planu će biti eventualno nakon 2011. godine, a do onda u upravi skijališta o ovom pitanju ne žele raspravljati.

Za kraj, evo ipak još dobrih vijesti s ovog skijališta. Kritično mjesto između Gamskogel staze prema dječjem poligonu sa "žirafama" te podnožju Tschanecka, gdje su se do sada presjecale cesta i skijaška staza, od iduće sezone više neće biti opasno. 20-metarski tunel omogućit će odvajanje ski staze od automobilske ceste, pa slučajni susret auto-skijaš ili auto-ratrak više neće biti moguć.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 201512
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr