04.03.2008.      

Autor: Goran VukelićPhoto: spašavanje M. Lanzingera, Eurosport  

Nesretni Lanzinger ostaje bez noge

Tragičan ishod nedjeljne nesreće za Matthiasa Lanzingera.

Matthias Lanzinger, austrijski skijaš koji je teško stradao na nedjeljnom superveleslalomu u Kvitfjellu, vrlo će vjerojatno ostati bez lijeve potkoljenice. Liječnici su primorani na amputaciju ozlijeđene lijeve potkoljenice budući da nisu mogli uspostaviti neometanu cirkulaciju.

 

Lanzinger je pao kada je pri doskoku zakačio vrata na padini Olympiabakken staze. Stravičan pad je otežala činjenica da se vez lijeve skije nije na vrijeme otpustio te je 27-godišnji skijaš doživio težak prijelom potkoljenice. Nakon nesreće je prevezen u Lillehammer, no tamošnja bolnica nije mogla na pravilan način sanirati ozljedu tako da je prevezen u Oslo. Očevidni su bili problemi u organizaciji spašavanja budući da na skijalištu nije bilo helikoptera prve pomoći. Izgubljene su dragocjene minute dok se čekalo da se iz komercijalnog helikoptera uklone sjedalice kako bi se mogla unijeti nosila.

 

Lanzinger je po dolasku u bolnicu stavljen u umjetnu komu i podvrgnut 9-satnoj operaciji. Nažalost, danas su objavljene loše vijesti po kojima će se lijeva potkoljenica ipak morati amputirati.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 420311
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr