04.03.2008.      

Autor: Matija Kralj 

Austrijsko skijanje u stanju šoka

Nakon tužnog ishoda i amputacije lijeve potkoljenice Matthiasa Lanzingera, ali i liječničkog priznanja kako je hitnom amputacijom Lanzingeru po svoj prilici spašen goli život, austrijsko skijanje u stanju je potpunog šoka...

Evo nekoliko izjava aktivnih, bivših austrijskih skijaš(ic)a, ali i službenog priopćenja za javnost Austrijskog ski saveza:

Hermann Maier: "Tragičnost posljednjih događaja oko Matthiasa Lanzingera gotovo je neshvatljiva. U ovome trenutku još jednom proživljavam trenutke svoje vlastite nesreće (Maieru je nakon prometne nesreće 2001. godine također ozbiljno prijetila amputacija noge, nap.a.) i upravo shvaćam kako sada puno svjesnije doživljavam minutu po minutu svega što se meni bilo događalo. Više u ovome trenutku, iskreno, patim zajedno s Matthiasom, nego što sam se tada bio sažalijevao nad mojom vlastitom situacijom. Svim ću svojim snagama mojim osobnim iskustvom pokušati pomoći Matthiasu, naravno, onoliko koliko će to uopće realno biti moguće."

Alexandra Meissnitzer: "S obzirom da Matthias dolazi iz moje regije, znam ga još od kada je bio dijete. Sve je ovo što se sada događa tako loše, i iskreno suosjećam s njime i njegovom obitelji. Tako sam se nakon nesreće još bila nadala kako će na kraju sve ipak ispasti o.k.! U ovoj sam se sezoni i sama već bila teško ozlijedila. Svi mi znamo, i savršeno smo svjesni svih opasnosti koje skijaški sport sa sobom nosi. Staze i njihove postavke postaju sve bržima, često apsolutno preko granice potrebnoga. Mi skijaši, naime, ne sjedimo u bolidima. Formula 1 sigurnija je od brzih disciplina alpskog skijanja! Iako smo, kažem, svi mi svjesni opasnosti kojima se izlažemo, ovakva nesreća, kakva se sada dogodila Matthiasu, ipak još danima u svakome od nas zasigurno izaziva jezu."

Stephan Eberharter: "Ovo je jednostavno tragičan slučaj. Previše se čimbenika negativno poklopilo. Naravno da je pad sam po sebi bio nesretan, no nakon njega zaista je bila potrebna brza pomoć. Jako me začudilo kada sam saznao da organizatorima na raspolaganju nije odmah bio pristojan helikopter. U normalnim okolnostima standardi sigurnosti na skijaškim stazama bitno su na višoj razini. Sve sam ovo doživio jako osobno, jer skijaški sport toliko volim, a i nakon završetka karijere ostao sam mu jako blizak."

Priopćenje Austrijskog skijaškog saveza: "Austrijski će skijaški savez, naravno, poduzeti sve što je u njegovoj moći kako bi Matthiasu Lanzingeru nakon svega osigurao maksimalno efikasnu rehabilitaciju te maksimalnu razinu pomoći na njegovu budućem privatnom i životnom putu. Zadaća će Austrijskog ski saveza ujedno biti i da detaljno preispita sve okolnosti koje su posljedično dovele do ovakvoga teškoga ishoda te će po tom pitanju Matthias Lanzinger od nas dobiti najveći mogući stupanj podrške." 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 264721
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr