22.01.2009.      

Autor: Elinka BarišićPhoto: naslovna - Daniel Albrecht, Zoom Agence; u članku - pad Albrechta, Reuters  

Kitzbühel, 3. trening S (m) - Težak pad Albrechta!

Nakon teškog pada na današnjem treningu spusta, Daniel Albrecht helikopterom je prebačen u bolnicu.

Švicarac  Daniel Albrecht ozlijeđen je u teškom padu koji se dogodio na današnjem trećem treningu spusta u austrijskom Kitzbühelu. Pad se dogodio, baš poput onog prošlogodišnjeg u kojem je stradao Amerikanac Scott Macartney.

Na završnom skoku Albrecht je izgubio kontrolu, te je let dulji od 36 metara završio na leđima. U nesvijesti se zaustavio blizu ciljne ravnine.

Nakon pružene prve pomoći helikopter ga je, 20 minuta nakon pada,  prebacio u lokalnu bolnicu blizu St. Johanna, a koliko je ozljeda teška u ovim trenucima još uvijek nije poznato.

Iako su organizatori nakon prošlogodišnjeg pada Macartneya ublažili skok te dodatno označili taj dio staze kako bi se skijaši mogli bolje pripremiti za finalni skok, očigledno je ovaj dio još uvijek vrlo opasan. I Michael Walchhofer je na jučerašnjem treningu skoro pao na leđa na istom mjestu kao i danas Albrecht!

"Vjetar mi je podigao vrh skija tako da me podiglo u zraku", rekao je Walchhofer. "To je bilo vrlo ekstremno i totalno sam podcjenio taj skok."

Na današnjem treningu najbrži je bio Bode Miller. Ivica Kostelić završio je na 12. mjestu uz +3.12 sekundi zaostatka, dok je Natko Zrnčić-Dim bio 34. sa +4.85.

-.-Reuters-.-


-.-Reuters-.-


-.-Reuters-.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 243564
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr