PROIZVOĐAČI

»

SALOMON

30.06.2011.      

Autor: Željko Ivnik

Ustupio: Salomon Austria GmbH
info_cro@salomon-sports.com
www.salomon-sports.com

 

Salomon 24 HRS (11/12)

Sitne kozmetičke preinake vezane uz font slova naziva modela, ujedno su i jedine bitne promjene naredne zime.

Testirani model: 170 cm, r = 13/15/17 m
Sidecut: 115-72-103
Dostupne visine: 154, 162, 170, 178 cm
-.--.-

 

-.-Goran Razić-.-Salomon 24 HRS i u sljedećoj je sezoni, trećoj ukupno od pojavljivanja na tržištu, zadržao svoju prepoznatljivu, ali već pomalo i monotonu temeljnu bijelu boju.

Možda se razlog takvog pristupa proizvođača skriva u činjenici da Salomon 24 HRS koji u sezoni 2011/2012. gubi primat najjače skije serije Allround čeka umirovljenje? Pojava dvaju novih modela u seriji - Mustang sličnog sidecuta te X kart prve SL – Race carving sa Rockerom, daju nam povoda takvom načinu razmišljanja. No to nikako ne umanjuje vrijednost testnog modela s vezovima Z12 (DIN 4-12) kojeg smo imali priliku isprobati na stazi u proljetnim uvjetima.

Iako skija po svojoj vokaciji nije namijenjena vožnji izvan tvrdih uređenih staza, nemojte nikako dozvoliti da vas ta informacija sputava prilikom njenog odabira. Ono što biste trebali uzeti u obzir jest činjenica da nije namijenjena prosječnom rekreativnom skijanju od 7 dana godišnje. Za tu svrhu idealan je model 24 Sport.

Svi koji se aktivno tjelesno pripremaju za zimsku sezonu u vidu bicikliranja i teretane svakako će dočekati svojih pet minuta. Model je namijenjen dinamičnom stilu vožnje bez obzira na duljinu zavoja na što u principu navodi i njezin varijabilni radijus (različit radijus u svakom dijelu skije od njenog vrha do repa - Variable Radius Management).

Kombinacija Pulse Pad tehnologije, koja podrazumijeva implementiran sloj gume na njenim rubovima, te Powerline Titanium tehnologije u konačnici daje stabilnu skiju odličnog kontakta s površinom. Korekcija putanje s njom krajnje je jednostavna.

Takvoj koncepciji u prilog ide i Double Ti Laminate proces kojim je jezgra skije obložena dvostrukim slojem titana zbog kojeg skija dobro "drži" na rubnicima bez problematičnog proklizavanja. S tom se konstatacijom vjerojatno neće složiti oni s nešto manjom tjelesnom masom te slabije razvijenosti glavne skupine nožnih mišića dakle kvadricepsa.

-.-Goran Razić-.-Dakako cjelokupna jezgra skije ostala je drvena (Full Woodcore) što umanjuje njene vibracije dok slojevita izrada (Sandwich Sidewalls) pridonosi njenoj boljoj konfiguracijskoj prilagodbi, torzijskoj čvrstoći te kvaliteti općenito.

Prilikom ravnog spusta dojmit će njena mirnoća. No zbog svoje okretnosti i transparentne prilagodbe različitim uvjetima na stazi, što podrazumijeva mekan snijeg, hupsere ili ledene plohe lako će pobuditi avanturistički duh uz minimalni rizik od ozljeda.

Ovo je definitivno zanimljiva skija kojom ćete vladati u onolikoj mjeri koliko ste tehnički potkovani i ponavljamo - tjelesno spremni. Drugim riječima, s njom nema prevelikog prostora za učenje već isključivo za usavršavanje stečenog tehničkog znanja.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 278938
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr