PROIZVOĐAČI

»

SALOMON

20.05.2013.      

Autor: Davor Ivaniš

 

Salomon skije 13/14

Odlazak u povijest 2V i 3V race skija, pojava X-Race i All mountain backside serije, te ponešto novih modela u Enduro i Park & Pipe klasi obilježja su Salomonove ponude za nadolazeću sezonu.

Salomon se za razliku od ostalih proizvođača odlučio na nešto radikalniji pristup kada je u pitanju podjela klasa skija i vanjski dizajn. Svi su modeli osvježeni novih izgledom i bojama, a u pojedinim kategorijama pojavili su se novi modeli. Od iduće sezone skije su podijeljene na slijedeće klase: Race & On-Piste, All Mountain Frontside, All Mountain Backside, Park & Pipe, Freeski te Junior.

Kod Race serije susrećemo najviše novosti. Komercijalno i marketinški najpoznatiji modeli 2V i 3V odlaze u povijest, a zamjenjuje ih X-Race (slika dolje), gdje je Salomon odlučio ponuditi jednu vrstu skije namijenjenu slalomu i veleslalomu kroz različite visine i pripadajuće radijuse. Nova X-Race skija dobila je novi dizajn s jasnije istaknutim tehnologijama, te novom izvedbom drvene jezgre. U stilu drugih proizvođača ovdje susrećemo Salomonovu varijantu odignutog vrha skije - Carve rocker.

-.--.-

Klasa ispod X-Race serije rezervirana je za On-Piste modele koji su nekoliko sezona među najprodavanijim Salomon modelima. Ove skije namijenjene su za sve vrste terena, s naglaskom na uređene staze, a među njima prednjače X-kart i 24 Hours modeli. Jedini novitet je 24 Hours Max (slika dolje) koji zamjenjuje prošlogodišnji najjači model 24 Mustang i 24 Daytona kojeg također više nema u ponudi.

-.--.-

All Mountain Frontside predstavlja modele koji su prilagođeni skijanju na svim vrstama staza, a sastavljeni su od lagane drveno-kompozitne strukture s vlaknima od bambusa, te nude odlična vozna svojstva. Glavni predstavnici su modeli Enduro XT 850, 800 te novi model Enduro RS 800 Ti (slika dolje). Za srednje rekreativce tu su još i modeli Enduro LX 800 i 750.

-.--.-

Što se tiče ženske serije, ljepši spol od iduće sezone ima na raspolaganju dva nova modela, Bamboo i W-Kart za zahtjevnije skijašice, te prošlogodišnje modele Lava (slika dolje), Pure White i Lagoon koji su dizajnerski osvježeni.

-.--.-

Najpoznatiji predstavnik ove serije, barem vizualno, jest model BBR koji se, osim dizajnerski, nije promijenio od prošlogodišnjeg. Ove skije, podsjetimo, mogu se koristiti u širokom spektru uvjeta na stazi, od tvrde podloge i brzih zavoja, do uživanja u powderu. I dalje dominira konstrukcija inspirirana surf daskom uz specifičan oblik vrha. Ponudu čine 4 osnovna modela, BBR 7, 5, 8, 9, 10.0 (slika dolje), te ženski modeli Sunlite, Skylite i novi model BBR Starlite (skroz dolje).

-.--.-
-.--.-

All Mountain Backside potpuno je nova serija skija prije svega namijenjenih skijanju izvan uređenih staza, no, obzirom kako ima potpunu drvenu strukturu, performanse na uređenim stazama neće izostati. Glavni predstavnik je Q-Line serija sastavljena od 4 osnovna modela: Q-90i Q-98 tu su kao nešto slabiji modeli više orijentirani skijanju izvan staza, a Q-105 (slika dolje) i Q-115 kao najjači modeli koji, pored drvene strukture, imaju dodatno ojačanje između rubnika strukutre (Edge Monocoque) za ugodnije i stabilnije rubljenje na uređenim stazama. Za žene će iz ove serije biti na raspolaganju 3 osnovna modela: Q-88 Lux, Q-96 Lumen i Q-103 Stella (skroz dolje).

-.--.-
-.--.-

Za avanturiste željne skijanja po dubom snijegu i dalje su u ponudi Freeski modela na raspolaganju Rocker2 122, Rocker2 108 i Rockette, dok je ponuda Park & Pipe modela, uz prošlogodišnje Threat i Suspect, obogaćena novim modelom Remix (slika dolje).

-.--.-

Kako nema više 2V i 3V modela, za djecu su u ponudi veleslalom model X-Race JR GS, slalom model X-Race JR SL, te početnički race model X-Race JR. Tu su i 24 Hours, te Enduro, Junior 800 i Candy JR. Za najmlađe skijaše, koji već sada znaju što znači powder, namijenjen je model Rocker2 JR.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 311842
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr