03.01.2005.      

Autor: Ante Pašalić 

Andy Finch ponovo osvaja SB-Jam

Andy Finch pobjednik na O’Neill SB-Jam drugi put zaredom

Andy FINCH (SAD) domnirao je u finalu na 6. O’Neill SB Jam-u, dobio titulu "Ruler of the Night" drugi put za redom i veći dio nagrade od 30,000$.

Finch je ostavio traga na svakom elementu, od velikih izleta u pipe-u do backflipova na kickerima i railovima. Nicolas Muller (SUI) osvojio je drugo mjesto na glavnom natjecanju sa Risto Matilla (FIN) i Gian Simmen (CH) osvojivši treće i četvrto mjesto.


Dva Ticket To Ride medaljona otišli su trećem i četvrtom natjecatelju, Risto Mattilla i Gian Simmenu, zato što prvi i drugi natjecatelj Finch i Muller već imaju svoje mjesto na finalnom događaju TTR turneje, Arctic Challengeu.

Titula SB-Jam "Ruler of the Night’ opet je bila dodjeljena po odabiru samih boardera i sudaca. Finch je upao u oči sucima sa hrpetinom trikova koje ima u svojem arsenalu, a najbolji je bio ogromni b/s 9 gap skok u pipe-u i stylerskih backflipova preko jibova.


"Osvojiti ovakav event još jednom je pre dobar osjećaj, Costi i ekipa napravili su odličan posao ove godine. Set-up je bi najbolji do sada, bilo je toliko mogućnosti za odvoziti, tako da su svi jednostavno uživali, gotovo si mogao i zaboraviti da se odvija natjecanje." - izjavio je Finch.


Titulu "Ruler of Rails" odnio je EEro Ettala (FIN). Nicolas Muller (CH) osvojio je titulu "Ruler of the Pipe", dok je finac Risto Mattilla bio big jump maestro i odnio "Ruler of the Kicker" titulu.

Kako se snowboard akcija stišavala, zvona crkve u Davosu označila su novu godinu i vatromet je počeo parati Švicarska plava neba. Usliijedio je mega party, Davos se budio sa odličnim sjećanjima na 6. O’Neill SB-Jam.

Europski dio TTR-a seli se u drugi dio Švicarske, mjesto Laax, gdje će se najveći talenti iz Europe sresti na Buronovom European Openu i boriti se za svoju Ticket To Ride.

Prije samog početka glavnog natjecanja, upaljene svijeće u SB-Jam masama ljudi, dok su boarderi i fanovi odali počast žrtvama Tsunamija u Aziji minutom šutnje, 11 boardera spustilo se niz halfpipe sa upaljenim bakljama i proširili plamen mira na preko 5000 zapaljenih svijeća u publici. TTR diša Drew Stevenson dogovorio je da će 30% nagrada biti donirano žrtvama Tsunamija, dok je najvišlji boarder Abe Teter donirao cijelu svotu od 3000$ osvojivši prvo mjesto na Big Air sessionu, dokazavši tako da ima i najveće srce.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 222905
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr