05.12.2008.      

Autor: Tomislav SeljanPhoto: A.L. Svindal, Zoom Agence  

Beaver Creek, S (m) - Svindal opet pobjeđuje

Aksel Lund Svindal ubilježio prvu pobjedu nakon teške ozljede iz prošle sezone. Ivica završio izvan staze.

Vremenske su prilike danas bile naklonjene skijašima. Staza Birds Of Prey dočekala ih je u sunčanom izdanju, s tvrdom podlogom, iako je u posljednjih nekoliko dana na nju napadalo metar novog snijega. Takvi uvjeti, gotovo idealni za utrku spusta, ponudili su utrku s manje preokreta od one iz Lake Louisea. Tamo je mnogo toga ovisilo o promjenjivim uvjetima na stazi, dok su glavni režiseri raspleta današnje utrke bili sami skijaši.

Najbolje je svoj nastup izrežirao Aksel Lund Svindal (NOR). Nakon propuštene gotovo cijele prošle sezone i nekoliko respektabilnih rezultata na početku nove, Norvežanin je danas 10. put u karijeri okusio slast pobjede, s vremenom 1:43:85. Marco Buechel (LIE) na drugom je mjestu za pobjednikom zaostao samo 6 stotinki sekunde, dok je treći, s 0.35 s zaostatka danas bio Erik Guay (CAN).

Prošlogodišnji ukupni spustaški pobjednik, Didier Cuche (SUI) ni danas nije pokazao preveliku želju za obranom Globusa. Završio je 15.

Za dramatičnost se pobrinuo Bode Miller. U jednom je desnom zavoju otišao prenisko i pokušavajući, u svom stilu, u posljednji trenutak "uhvatiti" vrata, doživio je pad koji nije izgledao nimalo bezazleno. No, pridigao se i, na oduševljenje ne tako brojnih domaćih navijača, na skijama ušao u cilj. Utrku nije uspio završiti ni Marco Sullivan (USA), koji je startao odmah iza Millera, a spektakularan pad, po svemu sudeći bez posljedica, doživio je i Andrew Weibrecht, također Amerikanac.

Natko Zrnčić-Dim i danas je bio najbolji naš predstavnik. Nakon svoje vožnje zauzimao je 29. mjesto, no na kraju je bio 34., 2.55 s iza pobjednika.

Iako s ove staze ne nosi lijepe uspomene, Ivica Kostelić se nije uplašio Millerovog pada. Njegova je vožnja izgledala bolje od prolaznog vremena, koje nije bilo među najboljima. Ipak od prvih spustaških bodova u ovoj sezoni nije ga udaljilo prolazno vrijeme već "Millerov" zavoj. Ivica je otišao prenisko i promašio vrata na istom zavoju kao i Amerikanac.  Tin Široki je utrku završio na 55. mjestu, 7.23 s iza pobjednika.

Program natjecanja za skijaše u Beaver Creeku nastavlja se sutrašnjim superveleslalomom.

Poredak prvih 10 skijaša na danšnjoj utrci:

 1.  SVINDAL Aksel Lund  (NOR)  1:43.85 
 2.  BUECHEL Marco  (LIE)   +0.06
 3.  GUAY Erik  (CAN)   +0.35 
 4.  KROELL Klaus  (AUT)   +0.48
 5.  WALCHHOFER Michael ( AUT)   +0.65 
 6.  DEFAGO Didier  (SUI)   +0.66
 7.  NYMAN Steven  (USA)   +0.72
 8.  HOFFMANN Ambrosi  (SUI)   +0.87
 9.  ALBRECHT Daniel  (SUI)   +0.99
10. JERMAN Andrej  (SLO)  +1.05
...
34. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) +2.55
55. ŠIROKI Tin (CRO) +7.23
KOSTELIĆ Ivica (CRO) - nije završio utrku

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 288574
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr