13.12.2008.      

Autor: Goran RazićIzvor i photo: Whistler Blackcomb (Peak 2 Peak), Gianarlo Flego  

Ekskluzivno: Whistler otvorio Peak 2 Peak

Whistler i Blackcomb napokon su povezani jednom od najmodernijih žičara na svijetu, zvučnog imena "Peak to Peak"

Kako smo već pisali, Whistler/blackcomb, koji je nedavno ponovo proglašen najboljim skijalištem sjevernoameričkog kontinenta, otvaranjem nove gondole definitivno je opravdao ovu laskavu titulu. Otvaranje Peak 2 Peak gondole godinu dana prije Olimpijskih igara 2010. g., osim bezbrojnih mogućnosti koje se od sada pružaju skijašima i borderima, tom ski i board raju nadodana je nevjerojatna turistička atrakcija. Ovoga puta i suradnik Skijanje.hr-a zavirio je unutar ovog velikog kanadskog ponosa.

peak 2 peakO tehničkim podacima ove investicije već smo pisali, no podsjetimo kako je riječ o Doppelmayrovoj gondoli 3S, kojih je svega nekoliko u svijetu. Posebna atrakcija svakako je i stakleni pod, koji omogućava nevjerojatan pogled na krajolik iz ptičje perspektive, s najviše visine od čak 436 m.

Otvaranjem gondole i službeno je deklarirano kako su oborena čak tri svjetska rekorda. Prvi rekord obuhvaća najduži sistem žičare na svijetu. Drugi oboreni rekord je za najduži razmak između stupova, dok se treći rekord tiče najviše visine gondole iznad tla, a koja iznosi vrlo velikih 436 metara.

Dojam koji pruža vožnja u kabini je izniman. Zbog nepostojanja stupova na većem dijelu vožnje osjećaj je poput vožnje u avionu, a ne u gondoli. Nakon svega jedno je sigurno, Peak 2 Peak gondola samo je udarila "pečat" na mjesto Whistler Village, u kojem se stječe dojam kako ne postoji ništa drugo na svijetu osim skijanja, bordanja te ostalih zimskih sportova.

peak 2 peak

peak 2 peak

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 256906
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr