13.09.2007.      

Autor: Matija KraljPhoto: Annemarie Gerg, Zoom Agence 

Kraj karijere za Annemarie Gerg

Njemačka specijalistica za slalom, i rođakinja proslavljene Hilde Gerg, u 33. godini života donijela odluku o okončanju aktivne skijaške karijere.

Osnovni su razlog za ovakvu odluku neugodni problemi s koljenom, a koji, po mišljenju Njemice, njoj više ne omogućavaju bavljenje skijaškim sportom na najvišoj profesionalnoj razini.

Posljednju operaciju koljena, nakon problema koji su se u povećem opsegu pojavili u prošloj sezoni, Annemarie Gerg obavila je u ožujku. I operacija je prošla uspješno, no kako sada Gerg s odmakom tvrdi, ipak nedovoljno uspješno kako bi koljeno iznova moglo dobiti "stabilnost potrebnu za natjecanje na razini FIS Svjetskog kupa".

Annemarie Gerg u skijašku mirovinu odlazi bez pobjede na nekoj od utrka Svjetskog kupa, no uz ostvareni jedan plasman na drugo mjesto, i to na slalomu u Val d’Isereu u prosincu 2006.

Sa Zimskih olimpijskih igara pamtit će sedmo mjesto u slalomu iz Torina (Sestrierea) 2006., a i u njenim planovima za budućnost neka vrsta profesionalne karijere vezane uz sport svakako, kako sama kaže, zauzima središnje mjesto.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 293188
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr