04.11.2009.      

Autor: Matija Kralj 

Levi ima snijega, ali mu prijeti - štrajk!?

Iako su zbog povoljne snježne situacije dobili "zeleno svjetlo" za održavanje predviđenih slaloma Svjetskog kupa, organizatori bi se u Leviju mogli sada suočiti sa štrajkom nezadovoljnih zaposlenika finskog skijaškog centra.

Zaposlenici u pet finskih zimskih sportskih centara, među kojima je i onaj u Leviju, nezadovoljni povećanjem plaća od svega 0.5 %, "prvi krug" obustave rada održat će ovoga tjedna od srijede do petka. A ukoliko ne dođe do promjene situacije, novi krug štrajka najavljuju i za vikend 14. i 15. studenog - vikend održavanja dvaju slaloma FIS Svjetskog kupa u alpskom skijanju, javlja austrijska ORF televizija.

Moguća obustava rada koja bi se odnosila kako na tehničke djelatnike na samim ski stazama Levija, ali i na djelatnike u hotelskim kapacitetima vezanim uz utrke, prema riječima upravitelja zimskog sportskog centra Levi Jounija Palosaarija, održavanje utrka učinila bi potpuno neizvedivim. A Leviju bi donijela gubitke od oko milijun eura.

Utrke u Leviju, podsjetimo, zbog manjka snijega otkazane su već jednom prije dvije godine. I tada je kao zamjensko odredište u kalendar FIS Svjetskog kupa neplanirano "uskočio" austrijski Reiteralm.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 298709
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr