21.06.2010.      

Autor: Goran Razić

Photo: Air & Style na Olimpijskom stadionu u Münchenu (naslovna ), Parallel slalom Moskva (tekst)

 

Pozitivne reakcije na Parallel Slalom u Münchenu

Veliki sportski događaji što bliže velikim gradovima - odavno je jedan od postulata FIS-a. Zagreb, koji je već godinama uspješan domaćin Svjetskog kupa te Moskva, koja je ugostila "parallel event" protekle dvije godine, najbolji su pokazatelj uspjeha.

München će ove godine po drugi puta u povijesti, no prvi puta u posljednjih 20-ak godina, ugostiti najbolje svjetske skijašice i skijaše. 02.01.2011. u Olympic Parku u Münchenu vozit će se paralelni slalom u sklopu Svjetskog skijaškog kupa.

-.-FIS-.-Za razliku od vrlo uspješnog sličnog događaja, koji se protekle dvije sezone u pokaznom obliku održavao u Moskvi, od naredne sezone paralelni slalom bit će bodovan za ukupni poredak u Svjetskom skijaškom kupu. Osim izdašne novčane nagrade to će zasigurno biti još jedan dobar mamac za natjecatelje, koji se očekuju u velikom broju.

Nedugo nakon potvrde termina ovog sportskog događaja, direktor Svjetskog kupa za skijaše, Günter Hujara, izrazio je veliko zadovoljstvo dogovorenim: "Jako smo zadovoljni što smo pronašli toliko kvalitetne i iskusne partnere, kao što su Olympic park u Münchenu i Njemački skijaški savez (DSV). Zahvaljujući njihovom velikom iskustvu, koje su prikupljali još davne 1986. godine, s pokaznim paralelnim slalomom te kasnije i s vrlo popularnim snowboard eventima, sigurni smo u uspjeh projekta", zaključio je Hujara.

Za 100.000 švicarskih franaka nagradnog fonda i primamljive bodove u Svjetskom skijaškom kupu borit će se tako najboljih 15 skijašica i skijaša te po jedan domaćin s pozivnicom. Upravo zbog očekivane popularnosti, blizine velikog grada i atraktivnosti događanja, u FIS-u očekuju oko 20.000 posjetitelja, dok će televizijski prijenos putovati u dvoznamenkasti broj zemalja. Sve ovo svojevrsna je uvertira i neophodan poticaj kandidaturi Münchena za Zimske olimpijske igre 2018. godine.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 343990
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr