12.06.2007.      

Autor: Goran Vukelić 

Ski klub Rijeka: I ove godine premoćno prvi

Treću sezonu zaredom Ski klub Rijeka završava na prvom mjestu poretka klubova u Gorenje Croski kupu.

Povodom završetka sezone 2006/07, Ski klub Rijeka je održao prigodnu press konferenciju na kojoj su izvijestili javnost o uspjesima u proteklom razdoblju. Na sportske se rezultate osvrnuo sportski direktor Febo Marinelli, dok se organizacijskim projektima pozabavio Milan Tumara.

I ove godine, već treći put zaredom, SK Rijeka je osvojio prvo mjesto u ekipnom poretku Gorenje Croski kupa. Čak 429 bodova prednosti pred drugoplasiranim Končarom dovoljan je dokaz o ozbiljnosti rada kluba koji jedini u Hrvatskoj ima juniorski pogon financiran iz vlastitih sredstava. Natjecatelji su osvojili ukupno 74 medalje (43 zlatne), a prva mjesta u svojim konkurencijama osvojili su Ivan Mihelčić (mlađi dječaci), Virna Lipovac (starije djevojčice) i Sebastian Brigović (stariji dječaci).

Osim toga, klub se ponosi sa sedmero reprezentativaca, redom: Ivanom Mihelčićem i Filipom Tudorom u dječjoj reprezentaciji, Virnom Lipovac i Sebastianom Brigovićem u C reprezentaciji, Daliborom Šamšalom i Dankom Marinellijem u muškoj B reprezentaciji te Mateom Ferk u ženskoj B reprezentaciji. Zahvaljujući dobrim rezultatima, odlučeno je da će Šamšal sljedeće sezone nastupiti na svim slalomskim utrkama Svjetskog kupa.

Milan Tumara je izvijestio o početku priprema za Jadranski slalom 2008. Trenutačno se traže sponzori za zatvaranje financijske konstrukcije od 600.000 kn, od čega su već 400.000 kn osigurale jedinice lokalne samouprave te Županija. Tumara je još jednom apelirao na lokalne gospodarstvenike da svojim prilozima pomognu ovom sportskom događaju. Predsjednik Republike Hrvatske Stipe Mesić prihvatio se opet uloge predsjednika Počasnog odbora Jadranskog slaloma. Nažalost, neće prisustvovati jednodnevnom krstarenju planiranom za 16. lipnja na kojem bi se trebali naći sponzori i organizatori Jadranskog slaloma uz predstavnike Hrvatskog skijaškog saveza. Za isti je dan najavljena i redovna skupština SK Rijeka gdje će se dodijeliti priznanja najuspješnijim natjecateljima te, konačno, podvući crta pod proteklu sezonu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 258861
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr