02.04.2013.      

Autor: Skijanje.hr

 

Skijaško trčanje: Veliki uspjeh Vedrane Malec

Hrvatska reprezentativka Vedrana Malec prošloga je vikenda osigurala prvi naslov ukupne pobjednice Balkan kupa, A olimpijsku normu i pravo nastupa u Svjetskom kupu u skijaškom trčanju!

Sve ovo gore navedeno Vedrani su donijeli nastupi na utrkama kontinentalnog Balkan kupa u Sarajevu (točnije na Palama) na 5 km slobodnim načinom. Uz ključan nastup u nedjelju kada je Vedrana dohvatila 5. mjesto na utrci (3. među natjecateljicama Balkan kupa), osigurala podjelu naslova ukupne pobjednice Balkan kupa te zaradila najbolje FIS bodove karijere sa 77. 25.

Ti bodovi, još uz subotnjih 95.14, i više su nego dovoljni za osiguravanje A norme za nastup na ZOI u Sočiju 2014. (ispod su maksimuma od 100 FIS bodova za "distance" utrke), čime se Vedrana pridružuje muškom dijelu reprezentacije - Ediju Dadiću i Andreju Buriću - koji su također već osigurali pravo nastupa u Sočiju.

Kao ukupna pobjednica Balkan kupa Vedrana je osigurala i kriterij za nastup na utrkama Svjetskog kupa u skijaškom trčanju u prvom razdoblju iduće sezone. To pravo, naime, svakako pripada svim pobjednicima i pobjednicama kontinentalnih kupova u skijaškom trčanju koji u posljednjih 365 dana ujedno prvenstveno imaju barem jedan rezultat bolji od 90.00 FIS bodova, opet kada su u pitanju "distance" utrke.

Balkan kup u skijaškom trčanju jedan je od ravnopravnih 9 svjetskih kontinentalnih kupova od FIS-a fiksno podijeljenih po svojevrsnom geografskom "ključu". Za hrvatske natjecateljice i natjecatelje jedini je mjerodavni i sigurni put napredovanja u skijaškom trčanju i prva razina do Svjetskog kupa. A u njemu su u 2012/13. sudjelovale, ili mogle sudjelovati, Hrvatska, Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Makedonija, Crna Gora, Grčka, Moldavija, Rumunjska, Srbija i Turska.

Muški natjecatelji Edi Dadić i Andrej Burić sezonu Balkan kupa završili su na ukupnom također vrlo lijepom 2. odnosno 3. mjestu. Dok je druga hrvatska reprezentativka, Nina Broznić, ukupno završna 5., a Hrvatska u poretku nacija 4.

U sezoni 2012/13. Balkan kup imao je planiranih sveukupno šest postaja. No natjecanja su održana na četiri uz otkaz natjecanja u Erzurumu (TUR) te na Zlatiboru (SRB). Uz pobjedu na 5 km klasično u Rumunjskoj Vedrana Malec u sezoni je u Balkan kupu dohvatila i još tri treća mjesta (dva na 5 km te jedno na 10 km slobodnim stilom) ukupno, a 2 pobjede, 1 drugo i 3 treća mjesta gledaju li se samo natjecateljice Balkan kupa koje su nastupile na tim utrkama. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 03. travnja 2013.   13:15h

    Član od:
    07.11.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Pula

    Lijepo je pročitati ovakve stvari. Nešto se i u Hrvatskojh ipak događa s ovim sportom.
  • Objavljeno: 02. travnja 2013.   17:44h

    Član od:
    06.01.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    SVAKA ČAST SVIM NAŠIM NORDIJCIMA A POSEBNO VEDRANI!!! TO JE VELIKI USPIJEH!

Prikazano 2 od 2 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 135399
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr