20.02.2011.      

Autor: Matija Kralj

Photo: Goran Razić i Bojan Koprivica (GAP 2011.)

 

SP Garmisch, SL (m): Grangeu zlato, Ivica 8.

Jean-Baptiste Grange potvrdio je trenutno najbolju slalomsku formu i na današnjem slalomu Svjetskog prvenstva u Garmisch-Partenkirchenu. Srebro i bronca put Švedske i Italije, Ivica Kostelić 8.

Najbrže vrijeme prve vožnje i 10. vrijeme druge vožnje donijeli su danas naslov svjetskog slalomskog prvaka Jean-Baptisteu Grangeu.

-.-Bojan Koprivica-.-
1:41.72 vrijeme je nove ovosezonske slalomske pobjede za Francuza, uz završnih 43 stotinke sekunde prednosti u odnosu na drugoplasiranog Jensa Byggmarka. Bygmmarka koji je do srebra stigao četvrtim vremenom druge vožnje, nakon šestog vremena prve vožnje, tada uz sekundu i devet stotinki sekunde zaostatka u odnosu na Grangea.

Novu medalju za Italiju, nakon sjajne kolekcije medalja Christofa Innerhofera, danas je slalomskom broncom osigurao Manfred Moelgg. Uz drugo vrijeme prve vožnje te tek 16. vrijeme druge slalomske vožnje.

-.-Bojan Koprivica-.-

Tik do medalje danas je ostao bivši svjetski slalomski prvak, Mario Matt, koji se prvim vremenom druge vožnje, kao i više puta na ovosezonskim utrkama, 'lansirao' ka samom vrhu nakon diobe 15. mjesta nakon prve vožnje. A Ivica Kostelić u prvoj je slalomskoj vožnji danas 'upisao' peto vrijeme, uz sekundu i 2 stotinke sekunde zaostatka u odnosu na Jean-Baptiste Grangea. Dok je u završnom poretku utrke, nakon 11. vremena druge vožnje, utrku završio na osmoj poziciji, uz sekundu i 16 stotinki sekunde zbrojenog zaostatka u odnosu na Grangea.

-.-Bojan Koprivica-.-

Šest skijaša današnji je slalom SP-a u Garmischu završilo unutar sekunde. Posljednji od njih, pomalo i senzacionalno, Naoki Yuasa iz Japana na šestoj poziciji (+ 0.96 sek. zaostatka u odnosu na pobjednika utrke).

Natko Zrnčić-Dim nije uspio sa startnim brojem 50 završiti svoj nastup u prvoj slalomskoj vožnji.

-.-Bojan Koprivica-.-

Dok je Filip Zubčić sa startnim brojem 75 izborio plasman u drugu vožnju 43. vremenom prve vožnje. A potom je utrku završio na lijepoj 30. poziciji (+ 8.76 sek. zaostatka u odnosu na pobjednika utrke).

-.-Goran Razić-.-

Konačni poredak prvih 10 skijaša na utrci:

1. GRANGE Jean-Baptiste (FRA) 1:41.72
2. BYGGMARK Jens (SWE) + 0.43
3. MOELGG Manfred (ITA) + 0.61
4. MATT Mario (AUT) + 0.82
5. COUSINEAU Julien (CAN) + 0.87
6. YUASA Naoki (JPN) + 0.96
7. DEVILLE Cristian (ITA) + 1.06
8. KOSTELIĆ Ivica (CRO) + 1.16
9. PRANGER Manfred (AUT) + 1.31
10. MYHRER Andre (SWE) + 1.50
---
30. ZUBČIĆ Filip (CRO) + 8.76
ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) - nije završio 1. vožnju

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 224810
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr