22.09.2004.      

Autor: Goran Razić 

Trenutno stanje na skijalištima

Bliži se nova sezona, idealno vrijeme za započinjanje prvih pohoda prema skijalištima.

Kako dosta veliki broj ljudi ne čeka prvi snijeg u Hrvatskoj kako bi počelo planirati odlazak na jednodnevna ili vikend skijanja/bordanja, donosimo vam pregled trenutne situacije na nekim glečerskim skijalištima koja nude zimski ugođaj već u ovim ranim jesenskim mjesecima.

Molltaler glečer kao najbliži skijaški glečer Hrvatskoj ima otvorena vrata za posjetitelje, trenutno je oko 20 cm novog snijega koji je padao prošli tjedan. Do ovih dana je vrijeme bilo prilično nestabilno i relativno toplo sa mjestimičnom kišom, ali od ovih dana se očekuje naglo zahlađenje te poneki centimetar novog snijega. Staze su tvrde i zaleđene, ali uredno održavane, snowpark trenutno ne radi. Otvorene su dvije vučnice koje povezuju nekoliko staza. Uskoro se očekuje rad skijališta u punom kapacitetu (ako vrijeme posluži).

Hintertux glečer ima oko 75 cm snijega, a ovih dana se očekuje još 20 cm novog snijega. Temperature su vrlo niske, a kreću se oko –10 C. Otvoreno je 8 vučnica, a staze su tvrde i zaleđene no također svakodnevno održavane, čak i po nekoliko puta.

Dachstein glečer bilježi svakodnevni pad temperature koje su sada redovito ispod nule. Vrijeme je vrlo vjetrovito, a očekuju se oborine na granici kiše i snijega. Skijalište je nažalost još uvijek zatvoreno, ali očekuje se uskoro otvaranje, naravno, ovisno o vremenskim uvjetima.

Kaprun bilježi također nagli pad temperature, koje se kreću oko –10 C te prijelaz padalina iz kiše u snijeg. Očekuje se oko 20 cm novog snijega do kraja vikenda. Vrijeme je vrlo vjetrovito. Na vrhu ima oko 90 cm snijega i otvoreno je 7 ski liftova.

Solden ima oko 130 cm snijega, dobre uvijete za skijanje. Palo je dosta svježeg snijega tako da je moguće off piste skijanje. Temperature se kreću od –5 do –9 C. Radi vjetra zadnjih dana zatvoreno je dosta staza. Trenutno rade dvije vučnice koje povezuju nekoliko staza.

Sve u svemu, hladniji i snježniji dani dolaze na vrata planina. Trenutno je trend pada temperature i ako se tako nastavi uskoro će biti vrlo kvalitetnog skijanja. Do tada se držite provjerenih glečera.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 267802
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr