31.08.2006.      

Autor: Elinka BarišićPhoto: Žičara Radeševo na Platku, arhiva Skijanje.hr 

Županija odobrila milijun kuna za razvoj Platka

Na današnjoj sjednici poglavarstva Primorsko-goranske županije, prihvaćen je prijedlog proračuna, a prema kojem će dio novaca biti namijenjen i razvoju sportsko-rekreacijske zone na Platku.

Sredstva u iznosu od 1.000.000,00 kuna Županija će tako izdvojiti za pripremne aktivnosti kojima bi u realizaciju krenuo program sportsko-rekreacijskog područja Grobnik – Platak – Dubina.

Program kojeg bi, zajedno sa Županijom, sufinancirali i Grad Rijeka, Općina Čavle i Općina Jelenje, u prvoj bi fazi obuhvaćao izradu glavnog projekta vodoopskrbe Platka, izgradnju akumulacijskog jezera na Radeševu, izradu urbanističkog plana uređenja SRC Platak i Grobnik, sanaciju Dubine i izgradnju golf igrališta, asfaltiranje parkirališta na Platku te rekonstrukciju ceste za Platak.

Da li će i kojim tempom pripremne aktivnosti krenuti, znat će se za otprilike mjesec dana, kada bi i ostali sufinancijeri ovog projekta trebali potvrditi svoje proračune. Ukupni troškovi pripremnih aktivnosti iznose 6.800.000,00 kuna.

Kako doznajemo iz Žičara Platak, ovi planovi trebali bi obuhvatiti i ponovno stavljanje u funkciju (natjecateljske) staze Radeševo 2, od koje za ovu, 06/07, sezonu ipak ništa.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 189975
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr