SKIJALIŠTA

»

ITALIJA

05.02.2014.      

Autor: Goran Vukelić

Foto: Facebook ski škola Zoncolan i Marmolada

 

U Italiji lavina zatrpala dvije žičare

Lavina oštetila žičare na Marmoladi i Zoncolanu.

Snježne padaline i kiša koja se ledi pri dodiru s tlom donijele su proteklih dana puno problema u Italiji. Kako javljaju tamošnji mediji, padalinama su najviše pogođene regije Veneto i Friuli Venezia Giulia. Slično kao i u Gorskom kotaru ovih dana, dosta je porušenih stabala, prekida u opskrbi električnom energijom te poteškoća u kretanju lokalnim cestama. U nedjelju su u Sella Nevei ostali blokirani talijanski školarci i grupa čeških skijaša koje su koordiniranom akcijom preko blokirane ceste morale izvlačiti dežurne službe.

-.--.-

Sa skijališta Ravascletto/Zoncolan jučer je došla vijest da je u lavini zatrpana sjedežnica Cima Tamai. Sreća je da je žičara još od petka bila izvan funkcije zbog obilnih snježnih padalina koje su zatrpale skijalište pa nije bilo ljudskih žrtava.

-.--.-

Slična situacija je i na Marmoladi. Sjedežnica Capanna Bill je stradala pod naletom lavine, izvještaji govore o dva srušena stupa. Oštećena je i obližnja vučnica Arei II. Teško je oštećen rifugio Tabia, a rifugio Capanna Bill je praktički potpuno zatrpan.

-.--.-

Od skijališta u regiji Friuli Venezia Giulia trenutačno jedino Piancavallo radi u 100-postotnom pogonu, dok su ostala skijališta u većoj ili manjoj mjeri zatvorena. Na gotovo cijelom području talijanskih Dolomita, a pogotovo u regiji Veneto, oglašena je visoka opasnost od lavina, razine 4/5. Četvrtak bi, prema prognozi, trebao donijeti smirivanje vremenskih prilika, no samo zakratko. Od petka se ponovno očekuju snježne padaline u Italiji, srećom u manjem obimu.

 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 41412
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr