09.08.2007.      

Autor: Goran RazićPhoto: Briançon, Agencemmi.com 

50 milijuna Eura u Serre Chevalier

Toliki iznos je planiran za ulaganja u infrastrukturu do 2011. g. Compagnie des Alpes (CDA), koja upravlja skijalištem, navodi kako je ulaganje neizmjerno potrebno.

Serre Chevalier se često ponosi brojkom od čak 1,3 milijuna skijaša u sezoni. Time, svakako, postaje četvrto najveće skijalište u Francuskoj. Prema navodima uprave skijališta, u zadnje dvije godine uloženo je 20 milijuna Eura u izgradnju novih žičara, povećanja pokrivenosti sustava umjetnog zasnježenja, te izgradnju novih i popravljanje postojećih staza. Nova financijska injekcija samo će popraviti ionako već solidno stanje na skijalištu.

Uz nedavno postavljene tri nove šesterosjedežnice, planirana je ugradnja novih najmodernijih žičara. Isto tako, sve popularniji snowpark također je zaslužio određene preinake, za koje je pak potrebna dodatna mehanizacija. Sustav umjetnog zasnježenja, koji sada pokriva oko 45 km staza, u sljedeće četiri godine trebao bi se možda čak i udvostručiti, čemu će zasigurno doprinijeti i dva nova rezervoara za vodu, koja će se uskoro izgraditi.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 263104
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr