16.03.2018.      

Autor: Antonio Gizdulić 

Are, team event: Pobjeda domaće ekipe

Petak je iskorišten za natjecanje u team eventu, odnosno paralelnom veleslalomu. Pobjedu je odnijela švedska reprezentacija.

Nakon jučerašnjeg uzbudljivog superveleslaloma za žene te cirkusa iste utrke skijaša, danas je održan team event, odnosno paralelni veleslalom reprezentacija koje su u tome željele sudjelovati. Nije puno reprezentacija na to pristalo. Natjecanje je započelo od četvrtfinala, što znači da je samo osam zemalja bilo dio navedenog skijaškog događaja. Većina je reprezentacija bila sastavljena od skijaša i skijašica koji se ne mogu smatrati samim šlagom svjetskog skijanja. Kada bi nabrajali koji ljudi nisu nastupili, popis bi bio iznimno, iznimno dugačak.

Kao što to inače biva, za svaku su zemlju nastupala dva skijaša i dvije skijašice, dok su neke reprezentacije imale u rezervi po još jednu skijašicu i skijaša. U svakom je krugu održana po jedna utrka, koja je sastojala od četiri vožnje. U četvrtfinalu, odnosno prvom krugu, iz natjecanja su ispale Slovenija, Norveška, Italija i Švicarska. Zanimljivo, zlatna Švicarska je vozila u istom sastavu kao i na Olimpijskim igrama u Pyeongchangu, Wendy Holdener, Denise Feierabend, Luca Aerni i Ramon Zenhaeusern, ali je od njih svejedno bila bolja Švedska. 

U polufinalu team eventa mogli smo vidjeti dvoboje Austrije i Francuske te Njemačke i Švedske. Ukupnim rezultatom od 3-1, u finale su prošle Francuska i Švedska. Navedeno ne treba previše čuditi. Za Austriju nije nastupao Marcel Hirscher. Samo finale je bilo interesantno, ali je već spomenutim rezultatom, pobjedu odnijela Švedska, za koju su nastupali: Andre Myhrer, Frida Hansdotter, Mattias Hargin i Anna Swenn-Larsson, dok su u rezervi bili Emelie Wikstroem i Matts Olson. Francusku su ekipu predstavljali Romane Miradoli, Julien Lizeroux, Tessa Worley te fantastični Clement Noel.

U borbi za treću poziciju, Njemačka je nadskijala Austriju. Rezultat je nakon četiri vožnje bio 2-2, ali su ukupno ipak bili bolji Nijemci. Do najniže su stepenice pobjedničkog postolja stigli Lena Duerr, Linus Strasser, Marina Wallner te Alexander Schmid, dok je svoje mjesto na klupi čekao Fritz Dopfer. Sutra se nastavljaju utrke disciplina koje ipak nose neke bodove. Od 9:45 sati će se održati muška veleslalomska utrka, dok će druga vožnja krenuti od 12:30 sati. Ženski slalom je na rasporedu od 10:45 sati, a drugi će dio natjecanja započeti od 13:30 sati. Niti jedna od sutrašnjih utrka ne odlučuje o osvajaču, odnosno osvajačici, malog Kristalnog globusa. Mikaela Shiffrin i Marcel Hirscher, davno su otklonili svaku neizvjesnost. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 135338
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr