26.02.2011.      

Autor: Matija Kralj 

Bansko, SK (m): Innerhofer slavi, Ivica 5.

Christof Innerhofer iz Italije potvrdio je na današnjoj superkombinaciji Banskog odličnu formu koja mu je na SP-u u Garmischu donijela čak tri medalje. Ivica Kostelić sa završnim 5. mjestom, Natko Zrnčić-Dim 15.

Christof Innerhofer 'potvrdio' je svoju srebrnu superkombinacijsku medalju sa Svjetskog prvenstva u Garmisch-Partenkirchenu i pobjedom na superkombinaciji Svjetskog kupa voženoj u bugarskom ski odredištu Banskom.

Nakon što je jutarnju slalomsku vožnju odvezao s 11. vremenom, uz sekundu i 48 stotinki sekunde u odnosu na vodećeg Jean-Baptiste Grangea (odustao u superveleslalomu), treće superveleslalomsko vrijeme u konačnici je, nekako i očekivano, Innerhofera 'katapultiralo' sve do, pokazalo se, pobjede. Uz vrijeme 2:23.87 u zbroju, ali i svega stotinku sekunde prednosti u odnosu na senzacionalno drugoplasiranog Felixa Neureuthera. Koji ne samo da je odvezao drugo vrijeme slalomske vožnje (+ 0.28 sek. zaostatka u odnosu na Grangea), već i 15. superveleslalomsko vrijeme. Drugim vremenom superveleslaloma, nakon 15. vremena slaloma, treće mjesto superkombinacije Banskog uzeo je Thomas Mermillod-Blondin, uz završnih 33 stotinke sekunde zaostatka u odnosu na Innerhofera.

Četvrto mjesto na utrci, uz 50 zbrojenih stotinki zaostatka u odnosu na pobjednika utrke, pripalo je Tedu Ligetyju. Dok je Ivica Kostelić, nakon ovosezonske tri superkombinacijske pobjede, mali Kristalni globus u disciplini potvrdio petim mjestom natjecanja.

-.--.-

55 stotinki sekunde 'zakasnio' je Ivica zbrojeno za Christofom Innerhoferom. Uz četvrto slalomsko i 16. superveleslalomsko vrijeme. A još boljeg plasmana, nakon svega tri stotinke sekunde zaostatka u odnosu na Innerhofera na posljednjem superveleslalomskom prolazu, Ivicu Kostelića koštala je jedna pogreška i rotacija tijela u liniji vožnje gotovo na samom ulasku prema superveleslalomskom cilju.

Nakon vrlo dobrog 5. mjesta u superkombinaciji Ivica i nije bio zadovoljan svojom vožnjom, pogotovo u superveleslalomu:

"Nikako nemogu biti zadovoljan zbog glupe greške kakva se meni ne smije događati.

Solidna vožnja, i kad sam već prošao sve veće zamke, na kraju sam zeznuo sam sebe. Sutra će biti jako teško. Grange je u velikoj formi, i jedino se nadam da mogu odvoziti dvije dobre, i kvalitetne vožnje, i tako zadržati prednost u borbi za mali Globus u slalomu."

Niz manjih pogrešaka Natku Zrnčiću-Dimu, nakon sjajnog petog slalomskog vremena, donio je u superveleslalomu tek 24. vrijeme. Dovoljno za 15. poziciju završnog poretka natjecanja. Dok je Tin Široki superkombinaciju Banskog završio na pretposljednjoj, 32. poziciji (+ 7.23 sek. zaostatka u odnosu na pobjednika utrke).

Natko je samo prokomentirao:

"Previše grešaka, nije bilo ritma. Sretan sam jedino zbog dobre slalomske vožnje. Sutra opet borba, i nadam se da neće biti grešaka kao danas u Super G-u".

Ivica Kostelić u ukupnom poretku Svjetskog kupa sada nakon superkombinacije, a uoči sutrašnjeg slaloma Banskog, ima 1 294 boda. 569 bodova više od Didier Cuchea (SUI) te 581 bod prednosti u odnosu na Aksela Lunda Svindala na trećoj poziciji. (Super)kombinacijski mali Kristalni globus Ivici odlazi s 345 osvojenih bodova. 126 bodova više od drugoplasiranog Christofa Innerhofera.

Konačni poredak prve 10-orke utrke:

1. INNERHOFER Christof (ITA) 2:23.87
2. NEUREUTHER Felix (AUT) + 0.01
3. MERMILLOD-BLONDIN Thomas (FRA) + 0.33
4. LIGETY Ted (USA) + 0.50
5. KOSTELIĆ Ivica (CRO) + 0.55
6. BANK Ondrej (CZE) + 0.60
7. SIEBER Bjoern (AUT) + 0.65
8. JITLOFF Tim (USA) + 0.91
9. MOELGG Manfred (ITA) + 1.00
10. BAUMANN Romed (AUT) + 1.07
---
15. ZNRČIĆ-DIM Natko (CRO) + 2.07
32. ŠIROKI Tin (CRO) + 7.23

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 281437
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr