26.10.2007.      

Autor: Goran RazićIzvor i photo: Satski.com  

GPS za skijaše i boardere

GPS sistem postigao je iznimno široku primjenu te je već sasvim normalno pronaći ga kod vozača, planinara, lovaca ili pak mornara. No ono što je zanimljivo je pokušaj jedne britanske tvrtke da prodre i na tržište skijaša i boardera.

Satski, GPSUređaj se zove Satski, a predstavlja ručni GPS prijemnik s touch screen ekranom. U memoriji uređaja pohranjeni su interaktivni planovi staza, no još nije poznato mogu li se nadograđivati. Poput svih GPS uređaja, tako i Satski određuje trenutnu poziciju, trenutnu brzinu kretanja, prosječnu brzinu kretanja, prijeđeni put i sl. Uređaj također računa i prijeđenu visinsku razliku, te trenutnu nadmorsku visinu.

Osim pozicioniranja, u Satskiu se nalazi i MP3 player, a cijeli uređaj pokreću baterije autonomije do 6 sati. Nakon ovih lijepih podataka dolazimo i do onih manje lijepih. Cijena ovakvog uređaja je oko 1.500 GBP, što je poprilično visoka cijena za uređaj koji nije otporan na udarce i nije vodootporan. U svakom slučaju, kome je to previše može Satski iznajmiti za 40 GBP dnevno, ili pak skijati bez njega s papirnatim planom pista u džepu.

Recenziju "Navman" skijaškog GPS uređaja pročitajte ovdje.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 266501
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr