02.11.2007.      

Autor: Matija KraljPhoto: H. Maier, arhiva Skijanje.hr  

H. Maier i VSL - konačni kraj jedne velike ljubavi?

Veleslalomski nastup na otvaranju sezone u Söldenu iznova je otvorio staru temu o mogućem potpunom odustajanju Hermanna Maiera od nastupa u veleslalomu.

Tema kao tema nije potpuno nova - i prije su se već više nego nekoliko puta spominjale mogućnosti Maierove eventualne potpune posvećenosti samo brzim disciplinama, budući da je njegov veleslalom, za njegove navike i mogućnosti, već dulje vrijeme u krizi.

Nakon veleslaloma u Söldenu, i veteran Marco Büchel iscrpljen je u cilju samo ustvrdio kako "veleslalom nije disciplina za stare kosti". A Hermann Maier, skijaš koji je u karijeri na veleslalomima slavio čak 14 puta, nakon 20. mjesta na utrci samo je ustvrdio: "Nije bilo dobro, ali ni previše loše. Plasirao sam se točno tamo negdje, gdje sam otprilike uoči utrke i procjenjivao da ću se plasirati. Neki jednostavno u ovom trenutku voze vrlo brzo, a neki drugi ipak nešto manje brzo. A takvu razliku, za nas koji smo trenutno bitno sporiji, jednostavno onda treba moći pokušati nadoknaditi". To su bile iskrene riječi austrijskog šampiona.

Uz koje je potom uslijedio i znakoviti dodatak:
"Što se veleslaloma tiče, vozit ću još zasigurno Beaver Creek, a onda ću se koncentrirati prvenstveno na brze discipline. No, svjestan sam da i u veleslalomu imam, svakako, ipak još ponešto rezerve, posebno kada znam da je i u Söldenu sve bilo super u donjem dijelu staze. Ono gdje sam zabrljao, to je bilo gore. Za utrku koja je za mene bila zapravo usputna, kažem još jednom, sasvim u redu."

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 301105
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr