07.12.2006.      

Autor: Goran VukelićPhoto: Kronplatz na otvaranju sezone 2006/07 

Italija: stanje pred vikend

Stanje još uvijek daleko od primjerenog dobu godine.

Prema predsezonskim najavama već smo naveliko trebali skijati po talijanskim stazama, no prirodne su sile pobrinule za drugačiji scenarij u kojem skijalištima još uvijek dominiraju zeleni pašnjaci. Ipak, pogled na vremensku prognozu nudi umjerenu dozu optimizma.

Kronplatz, otvoren u skromnom izdanju još prošli vikend, dosad je za skijanje uspio pripraviti 30 km staza. Slijedi ga Val Gardena sa 22 km otvorenih i ne u cijelosti povezanih staza. Ostatak skijališta u sistemu Dolomiti Superski za vikend će otvoriti tek nekolicinu staza.

Madona di Campiglio do daljnjega ne namjerava započeti s radom, kao ni Folgarida i Marilleva. U Livignu rade tek 4 skilifta namijenjena ski školama. Situacija je dobra jedino na Cerviniji gdje radi 19 žičara, ali to ne začuđuje za jedno glečersko skijalište.

Pogled na prognostičke karte otkriva da bi u petak navečer i u subotu ujutro u Dolomitima trebale pasti prve ozbiljnije količine snijega. Iznad 2000 mnv trebalo bi pasti oko 30-ak cm snijega, dok će ispod te nadmorske visine padati jaka kiša praćena susnježicom. Uz predviđeni pad temperatura bit će moguć i pojačan rad snježnih topova.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 255419
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr