06.07.2007.      

Autor: Matija KraljPhoto: B. Kernen, Zoom Agence 

Kraj karijere za Brunu Kernena

Odluku o oproštaju od aktivne skijaške karijere danas je objavio švicarski specijalist za brze discipline, Bruno Kernen.

Svoju konačnu odluku, kako to na neki način i priliči, Švicarac je medijima obznanio u startnoj kućici čuvenog Lauberhorn spusta, i to pet dana nakon što je proslavio svoj 35. rođendan.

Razlog za okončanje karijere, uz dob, za Kernena je neugodna ozljeda desnog koljena, zadobivena pri padu na prošlosezonskom spustu FIS Svjetskog kupa na završnici u Lenzerheideu.

Bruno Kernen u "skijašku mirovinu" odlazi tako sa sakupljenih 282 nastupa na utrkama FIS Svjetskog kupa te uz ostvarenih sedam plasmana na podij te tri pobjede, od kojih mu je zasigurno intimno najdraža ona na već spomenutom Lauberhornu (u Wengenu) 2003. godine.

S FIS Svjetskih prvenstava u alpskom skijanju Kernen će pamtiti ukupno četiri medalje, po jednu brončanu iz spusta i super G-a sa Svjetskih prvenstava u St. Moritzu 2003. te Areu 2007., te po jednu srebrnu i zlatnu u kombinaciji i spustu sa FIS SP-a u Sestriereu 1997. godine.

Na Zimskim olimpijskim igrama Bruno Kernen najveći je uspjeh ostvario osvajanjem brončane olimpijske medalje u spustu na ZOI u Torinu 2006. godine.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 284604
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr