12.04.2007.      

Autor: Matija KraljPhoto: S. Amiez, Pentaphoto 

Kraj karijere za Sebastiena Amieza

Francuski specijalist za slalom službeno objavio kraj aktivne skijaške karijere.

Sebastien Amiez, koji će početkom svibnja ove godine proslaviti svoj 35. rođendan, svoju je konačnu odluku javnosti objavio danas.

Svoj posljednji skijaški nastup Francuz je ubilježio još 11. siječnja 2006. godine, na slalomu Europskog kupa u austrijskom Hinterstoderu, a posljednje duže vrijeme borio se s problemima vezanim uz bolove u leđima. 2006. godine dijagnosticirano mu je i snažno pogoršanje vida u desnom oku.

Iako je u FIS Svjetskom kupu u karijeri slavio na samo jednoj slalomskoj utrci, u sezoni 1995/96. Amiez je uzeo titulu slalomskog pobjednika FIS Svjetskog kupa.

Na Zimskim olimpijskim igrama u Salt Lake Cityju 2002. godine osvojio je slalomsko olimpijsko srebro, a srebrnu slalomsku medalju uzeo je i na FIS Svjetskom prvenstvu u Sestriereu 1997. godine.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 264499
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr