23.03.2006.      

Autor: Matija Kralj 

Njemačka i Švicarska – razočarenje ski sezonom

Njemačka i švicarska skijaška javnost iznova nikako nisu zadovoljne ostvarenim u skijaškoj sezoni 2005/06. ...

Njemački mediji tako posljednje mjesto njihove reprezentacije u sklopu Nations Team Eventa u Aareu otvoreno proglašavaju simptomatičnim za čitav tijek sezone gledano iz njemačkog kuta, a ni glavni čovjek njemačkog alpskog ski pogona Walter Vogel u svojim izjavama ne bježi od ocjena o iznimno neuspješnoj sezoni.

Jedini plasman na podij, naime, njemačke skijašice i skijaši ostvarili su na superveleslalomu skijašica na završnici Svjetskog kupa u Aareu trećim mjestom Martine Ertl-Renz. I broj top-ten plasmana pao je sa prošlosezonskih 59 na ovosezonskih svega 19. Na Zimskim olimpijskim igrama Njemačka kao po medaljama u konačnici najuspješnija zemlja u alpskom skijanju nije uzela niti jednu medalju, po prvi puta nakon 1984. godine. A što je najgore, njemački alpski ski dužnosnici nisu baš previše optimistični niti što se budućnosti tiče, jer u idućoj sezoni ostaju bez već spomenute Martine Ertl-Renz, već se prije, na žalost, zbog teške ozljede ipak nešto prijevremeno od skijanja oprostiti morala Hilde Gerg, a nade njemačkog skijanja u budućnosti će prvenstveno tako biti usmjerene nakon, nadajmo se uspješnog, povratka na Mariu Riesch te kod skijaša na Felixa Neureuthera. Neke nove mlade snage, a koje bi, barem kroz iduće dvije do tri sezone, mogle početi konkurirati za najviše rezultate, čak i po mišljenju njemačkih skijaških trenera, za sada se još baš i ne naziru.

I Švicarci iznova nikako nisu zadovoljni svojom sezonom. Niti tri medalje sa Zimskih olimpijskih igara (spustaško srebro i bronca Martine Schild i Brune Kernena, super G bronca Ambrosi Hoffmanna, op.a.), niti dvije pobjede na utrkama Svjetskog kupa Nadie Styger, očito ne prikrivaju otvoreno švicarsko razočarenje činjenicom da u tehničkim disciplinama više nemaju kvalitetnih natjecatelja, baš kao i činjenicu da su u ukupnom poretku zemalja u Kupu nacija Svjetskog kupa pali na, za njih nekada nezamislivo, peto mjesto. Nastavljaju se i sad već kontinuirani problemi u Švicarskom skijaškom savezu, budući da je nedavno ostavku dao glavni trener ženske reprezentacije Osi Inglin, u mlađim kategorijama događaju se također nadalje neki rezovi, a i kadrovski i financijski se Savez u cjelini još uvijek nalazi u prilično konfuznoj fazi prestrukturiranja.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 212122
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr