19.06.2006.      

Autor: Goran RazićIzvor: Skipressworld.com Photo: Ski dome u Dubaiu 

Njemačka ski hala najšira na svijetu

Pet godina nakon otvaranja posljednjeg njemačkog zatvorenog skijališta, ove godine je u planu otvaranje još dvaju. Ukupno pet ski hala Njemačku će vrlo visoko pozicionirati po broju istih u svijetu, a jedino će Nizozemska i Japan i nadalje prednjačiti.

Izgradnja ski hale u Bispingenu, u sjevernoj Njemačkoj, stajala je oko 32 milijuna Eura, a dobar dio sredstava namaknut je od glavnog partnera, austrijskog skijališta Söldena. S obzirom na to osnovana je i tvrtka, u slobodnom prijevodu imena "Sölden u Bispingenu d.o.o.".

Utjecaj tirolskog skijaškog centra vidljiv je u gotovo svakom detalju, tako je npr. uređenje unutrašnjosti ski hale napravljeno u prepoznatljivom rustikalno - tirolskom stilu.

Ono po čemu će ova ski hala biti prepoznatljiva je podatak o skijaškoj stazi. Na najširem dijelu staza je široka čak 100 metara, a dužina joj je oko 300 metara, što ju svrstava među najduže na svijetu i svakako najširu na svijetu. Ukupno oko 23 000 četvornih metara skijališta imat će nagib između 9° i 20°, a za prijevoz skijaša i bordera bit će zadužena Doppelmayrova šesterosjedežnica, kapaciteta 3 000 skijaša na sat. Osim velike sjedežnice, početnike će prevoziti i "baby lift".

Temperatura će 365 dana u godini iznositi između -2 i -4°C, a ono što budi najveći optimizam investitora je podatak da je hala izgrađena nadomak velikih gradova. Tako su npr. Hanover, Hamburg i Bremen udaljeni manje od 100 km, što navedeni skijaški centar svrstava kao dnevno dostupan građanima ovih sjeverno njemačkih gradova.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 308905
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr