Skijanje.hr

04.10.2010.      

Autor: Mario Iličić
Photo: www.info-jahorina.net

 

Novi projekti na Jahorini za sezonu 10/11

Ovih dana počeli su radovi na 2 nova projekta na Jahorini. Riječ je o projektu umjetnog zasnježenja te izgradnji nove skijaške vučnice.

Projekt izgradnje infrastrukture za umjetno zasnježavanje staza, nakon što se uspjela ishoditi sva dokumentacija i potrebne dozvole, ugledala je i svoju drugu fazu - počelo se s iskopima i polaganjem cijevi za vodu na planiranoj trasi. 


-.-www.info-jahorina.net-.-Umjetnim snijegom će tako biti pokrivena staza Skočine (Praća) te par kritičnih mjesta na Ogorjelici. Akumulacija postoji, ali će ju biti potrebno proširiti kako bi se dobio dovoljan kapacitet. Plan za dovršetak cijelog projekta je 12 mj ove godine, kako bi topovi bili spremni za početak nove ski-sezone. Budući da je preostalo malo vremena za dovršetak svega planiranog ostaje nada kako će se rokovi ipak stići ispoštovati.

Nakon ishođenja svih potrebnih dozvola započeli su radovi na još jednom važnom projektu. Radi se o izgradnji nove skijaške žičare te nove staze. Nova će se vučnica nalaziti u predjelu naselja Šator te će omogućiti lakši dolazak skijašima na stazu, bez penjanja uzbrdo. Osim toga nova staza uz vučnicu će malo rasteretiti gužvu na stazi Poljice.


Uz ovogodišnje projekte u planu je za budućnost i postavljanje novog šesterosjeda na stazi Skočine (Praća). Staza se inače nalazi u zavjetrini i radi u vrijeme kada ostale staze ne rade zbog jakog vjetra. S topovima za snijeg trebalo bi se osigurati dovoljno snijega, jer se staza nalazi na nešto nižoj nadmorskoj visini, pa uz novu žičaru ima preduvjete da postane "top staza" Jahorine.

Vjerujemo da će uz topove za snijeg i Jahorina moći imati unaprijed utvrđen siguran početak ski sezone, te naravno produženu sezonu i još kvalitetniju sezonu. Što se problematičnog pristupa tiče, i to se rješava. Naime, otvorena je nova cesta Lukavica-Tvrdinići-Jahorina, čime je skraćen i dodatno ubrzan put na Jahorinu jer se izbjegava prolazak kroz centar Sarajeva i kroz Pale. Ovaj put je značajan i za sve goste koji dolaze na iz Hrvatske.

-.-www.info-jahorina.net-.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 5160711
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr