24.10.2006.      

Autor: Matija Kralj 

Otvaranje sezone u Söldenu otkazano!

Iako su prognoze još ovog vikenda bile vrlo optimistične, današnji dan donio je otkaz obiju veleslalomskih utrka predviđenih za otvaranje nove sezone FIS Svjetskog kupa u alpskom skijanju u Söldenu (AUT).

Razlog konačnog otkaza pretoplo je vrijeme (danas dopodne temperatura od čak 9 stupnjeva Celzijusovih na 3249 metara nadmorske visine, op.a.), baš kao i snažna kiša koja je pala prošle noći. Kiša je tako, na žalost, zamijenila očekivani novi snijeg, a oba otkazana veleslaloma najvjerojatnije neće u tijeku sezone biti nadoknađivana, jer kako kažu u FIS-u, "generalno je pravilo da se ledenjačke utrke tijekom sezone ne nadoknađuju".

2006/07. sezona FIS Svjetskog kupa u alpskom skijanju započeti bi tako trebala dvama slalomima, iznova po jednim u ženskoj i muškoj konkurenciji, 11. i 12. studenoga u Leviju (FIN). U Finskoj problema s vremenom ni u kome pogledu trebalo ne bi biti, budući da ondašnji meteorolozi u idućim danima računaju i s temperaturama do ispod minus 20 stupnjeva Celzijusovih.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 312899
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr